Dnes je v provozu celkem 16 restaurací řetězce The PUB Pilsner Unique Bar. Centrála řetězce spravuje dvě provozovny a zbylých 14 poboček provozuje 13 franchisantů. Mimo Česka je najdeme i na Slovensku, v Německu, Rakousku nebo Rumunsku.
Středa
06.05.2015
Zahraniční trhy, i ty mimoevropské, lákají gastronomickou síť The PUB z Plzně.
 

Přemýšlí-li původem české franšízové koncepty o expanzi na zahraniční trhy, nejčastěji jejich kroky míří do sousedních států. Jednou z výjimek je česká značka The PUB Pilsner Unique Bar, která svou šanci cítí i na mnohem vzdálenějších trzích. „Seznam lokalit, kam je možné s naším konceptem vstoupit, by byl poměrně dlouhý. Pokud bych však měl vypíchnout několik favoritů, patřila by mezi ně města jako například Dublin, Londýn nebo New York,“ přibližuje Martin Šampalík, jednatel společnosti The PUB Franchising, která za konceptem stojí.

V zahraničí však síť restaurací The PUB není žádným začátečníkem. Pobočky má v současné mimo domácího Česka také na Slovensku, v Německu, Rakousku či Rumunsku. Jak Martin Šampalík prozradil, je zajímavé pozorovat rozdíl v chodu tuzemských a zahraničních poboček. „Ona odlišnost je dána zejména tím, že zahraniční pobočky mají daleko více hostů, kteří přicházejí spontánně, takzvaně z ulice. Oproti tomu u nás obvykle návštěvu naší restaurace hosté plánují předem, udělají si rezervaci a stráví u nás delší čas,“ vysvětluje Martin Šampalík.

Lze tedy konstatovat, že prodeje piva na jednoho hosta jsou v tuzemsku větší, ale v zahraničí tento ukazatel vyvažuje rychlejší výměna hostů. Celkové výtoče se pak nijak výrazně neliší. „Velmi slušně se daří například provozovně The PUB Bukurešť, kterou jsme vybudovali s vědomím toho, že Rumunsko je ve spotřebě piva na pátém místě mezi zeměmi EU,“ doplňuje Šampalík.

S restaurací do nového

Mohlo by se zdát, že pro samé plány na zahraniční expanzi, by mohl The PUB pozapomenout na rozvoj v domácím Česku. Není tomu tak, zahraniční expanze a růst poboček v Česku jdou ruku v ruce. Jen v loňském roce se síť rozrostla o dvě provozovny. Jedna z nich je na sousedním Slovensku v Bratislavě, druhou pak najdeme v Ostravě.

„Projekt v Ostravě vnímáme jako novou generaci našich restaurací. I proto, že je jako první v moderní novostavbě. To je zcela v souladu se současným trendem spíše prosklených prostor, než jak tomu bylo dříve, kdy mnoho restaurací vznikalo v historických sklepních prostorách,“ říká Martin Šampalík. I v letošním roce má The PUB v plánu otevřít dvě nové provozovny.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015