Klobásky vstupují na trh

Po předání plně vybaveného stánku platí franšízant měsíční franšízový poplatek 6 500 korun. Centrála ale nevyžaduje žádný licenční nebo marketingový poplatek.
Čtvrtek
08.12.2016
Po úspěšném uvedení zmrzlinářského konceptu přináší jeho majitel na franšízový trh novou značku Ráj Klobás. Za stánek na klíč zaplatí franšízanti 599 tisíc korun.
 

Polský majitel spravující síť Lodostrefa představuje po úspěšném uvedení konceptu na trh svou novou značku Ráj klobás. Míří s ní na tuzemský trh poté, co se starší zmrzlinářská síť Lodostrefa u našich severních sousedů rozšířila tempem, které zaskočilo i samotné vedení. Původně totiž mělo v plánu otevřít pouze několik vlastních stánků, nakonec ale bylo uvedeno do provozu 76 franšíz. Aktuálně jsou v Polsku otevřeny tři stánky s klobásami a jeden franšízový. Zkušenosti získané při budování sítě Lodostrefa a Ráj klobás se nyní centrála chystá využít i na českém trhu.

Ráj klobás představuje moderní restaurace ve formě stánků nebo pojízdných „food trucks“, které nabízejí grilované klobásky v opečených houskách připravených podle tradičních receptur. Franšízanti mohou těžit ze spolupráce se zkušeným týmem, jejichž asistence podnikatelům výrazně usnadní zvládnout všechny procesy v průběhu zahájení podnikání, jako jsou například souhlasy úřadů, povolení nebo kolaudace.

Vedení firmy poskytuje franšízantům asistenci při hledání lokality podle vlastních preferencí. Má již také vytipovaná vhodná místa pro umístění provozovny, která se nacházejí zejména na frekventovaných místech s velkým pohybem zákazníků umožňující celoroční provoz. Výběr kvalitní lokality pak ovlivňuje dobu návratnosti, která se pohybuje v rozmezí jednoho až dvou let. Za plně vybavený stánek na klíč zaplatí franšízanti 599 tisíc korun bez DPH. V průběhu spolupráce pak mohou využívat školení personálu, stálých dodávek čerstvých surovin a plné podpory v každé fázi provozu.

Franšízant nemusí mít žádné předchozí zkušenosti v oboru gastronomie. Od franšízantů se naopak očekává osobní angažovanost v provozu a respektování know-how firmy. „Do konce roku máme v plánu získat atraktivní lokality u obchodních domů Tesco, Kaufland a Albert. Po novém roce pak otevřeme jako první naše vlastní stánky a následně stánky našich franšízantů,“ říká zástupce pro rozvoj sítě Ondřej Němec s tím, že jednání o lokalitě a návazné spolupráci je možné zahájit ještě v roce 2016.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015