Vláčkem z Brna do Chicaga
"V Česku nyní máme stop stav. Nejlépe si vede z českých poboček ta první v Praze, což nás vedlo k rozhodnutí zůstat exkluzivním podnikem a zaměřit se na velká města. Expandujeme nyní do zahraničí, kde stejně tak preferujeme větší provozovny, první americká by měla mít v Chicagu prostor pro až 700 lidí," říká majitel a autor konceptu restaurací Výtopna Petr Fridrich, který svůj první podnik otevřel v Brně. Jeho unikátní franšízový projekt nabízí jedinečnou nápojovou obsluhu pomocí modelů vláčků. Po kolejích nápoje doputují vždy ke správnému stolu a bez zpoždění.
Patentem chráněné vzory a nápady zaručují klientům i budoucím provozovatelům Výtopen trvalou exkluzivitu a jedinečnost zážitků při návštěvě restaurace. Miniaturní krajiny protkané kolejnicemi, do nichž se hosté mohou usadit a strávit v nich nerušeně i celý večer, nalákaly za šest let existence již na 6 milionů hostů Výtopen v Česku. Netradiční řešení servírování nápojů hostům firmě přineslo v roce 2014 titul nejoblíbenější podnik v tuzemsku po vítězství v anketě Restaurace roku společnosti Mattoni.
Franšízové restaurace budou Číňané provozovat sami
V Česku nicméně franšízová síť Výtopna letos nové pobočky otevírat nebude. Naopak v Číně by jich mělo vzniknout podle v listopadu podepsané smlouvy celkem 120. V srpnu by měla být otevřena Výtopna v Kantonu na jihu Číny, kde nyní partneři české franšízové společnosti hledají vhodné prostory. Fridrich přiznává, že jednání jsou poměrně náročná i kvůli velké vzdálenosti obou zemí, firma EFEF spol. s r.o proto založila dceřinou společnost, která se o tamní obchod stará. "Technicky je to jasné, protože koupili licenci. Restaurace budou poté čínští partneři již provozovat sami, tudíž půjde o klasickou franšízu," vysvětluje Petr Fridrich.
Ve fázi těsně před podpisem smlouvy jsou podle Fridricha jednání také ve Spojených státech. Během následujících 6 měsíců by se měla Výtopna objevit v Chicagu, následovat by podle plánů mělo dalších 20 - 30 amerických poboček v metropolitních oblastech. Ambiciózní plány měla česká franšíza před dvěma lety také v Rusku, odkud svůj zájem přesunula právě do Číny.
Zobrazit v katalogu franšíz
přečíst články
Chutě světa pod jednou střechou
/24.11.2025
Známý chorvatský fast-casual řetězec Koykan hledá franšízanty s vášní pro světovou gastronomii. Po otevření dvou pražských restaurací chce expandovat i do krajských měst.
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Slovinská franšíza Centrum solné terapie propojuje moderní technologii s tradicí solných jeskyní. Do Česka přináší podnikání s medicínským přesahem.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Česká republika každoročně rozděluje miliardy korun z evropských a národních programů. Jakou podporu lze získat pro franšízové podnikání?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...