Poe Poe vyráží za úspěchem do ciziny
Za hranice České republiky má Poe Poe v plánu proniknout prostřednictvím master-franšízové licence. V současné době tak vedení společnosti Industriale food, která za konceptem stojí, hledá vhodné partnery pro udělení licence. Rozšiřovat svou síť bude i na domácím trhu.
V Česku nyní najdeme 10 poboček tohoto řetězce, dvě nejnovější byly nedávno otevřeny v Teplicích a před ostravským nákupním centrem Nová Karolina. Většinu z provozoven řídí franšízanti, kteří jsou zodpovědní za chod osmi restaurací. Aktuálně Poe Poe pracuje na zprovoznění dalších dvou franšíz na Moravě. Otázkou je, jaký potenciál Česko pro tento koncept představuje. Kolik poboček tady může nalézt své místo.
„S ohledem na velkou variabilitu našeho konceptu a také fakt, že máme několik velikostí a typů úrovní podniků Poe Poe, jsme schopní cílit jak na velká města, tak i na ta malá. Potenciálních míst tak u nás najdeme hodně,“ říká Martin Kovářík, spolumajitel společnosti Industriale food. Co se týká Moravy, je pobočková síť poměrně slušně rozrostlá. Další fází, na které se momentálně pracuje, je posílení zastoupení v Čechách a proniknutí do hlavního města.
Dobré nápady stojí za pozornost
Zájemci o licenci musí splňovat základní předpoklady pro úspěšné vedení franšízové restaurace. Nezbytná je chuť učit se nové věci, jasná představa o cílech, kterých chce franšízant dosáhnout a finanční zajištění. Důležitá je také ochota zapojit se aktivně do provozu restaurace. „Zkušenosti v oboru nejsou podmínkou, ale určitě představují výhodu, stejně jako zkušenosti s podnikáním,“ doplňuje Martin Kovářík.
Čas od času se téměř v každé síti objeví franšízant, který se snaží nějak uplatnit svou kreativitu. Záleží vždy na franšízorovi, jak se k takovým krokům partnera postaví. Poe Poe rozumné nápady svých franšízantů vítá. Nicméně je potřeba mít na paměti, že obor gastronomie je velmi specifický a není potřeba vymýšlet věci, které jsou již dávno otestované a ví se o nich, že fungují. „Všem franšízantům, a to nejen těm našim, bych poradil, aby se nejprve zaměřili na každodenní provoz svého podniku, na zvládnutí všech potřebných školení, čistoty provozovny, marketingu a dalších nutností zajišťující bezproblémový chod provozovny. Neměli by ztrácet svůj čas a energii vymýšlením a zkoušením věcí, které jsou již dávno vymyšlené a vyzkoušené,“ uzavírá Kovářík.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízový fastfood chce svůj koncept cenově dostupného jídla rozšířit i mimo Moravu. Co mohou novým franšízantům nabídnout?
Bistra Poe-Poe se pomalu, ale jistě vracejí na předcovidová čísla. Cílem franšízora je další expanze, zaměřit se chce zejména na oblast Čech.
Jednání s potenciálními franšízanty pokračují, nové pobočky Poe Poe by na sebe neměly nechat dlouho čekat.
ČAF představila držitele cen soutěže Franchisa roku za rok 2019. První příčku a cenu veřejnosti získal koncept CrossCafe. Další obsadily franšízy Poe-Poe a Partners Market.
Vládní opatření donutila franšízu Poe Poe přerušit provoz všech poboček. Dnes se již vše pomalu vrací do normálu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...