Od volantu k veganským burgerům
Právě tento špičkový jezdec se totiž rozhodl utkat se s konkurencí v gastronomickém byznysu a spojil se síly se společností The Cream Group a Tomassem Chiabrem, investorem značky Beyond Meat, aby vytvořili franšízový koncept veganských „burgráren“ Neat Burger. A cíle nemají malé. Po první pobočce, která zahájila provoz na začátku září v Londýně, chce expandovat dál a během dvou let otevřít 14 dalších provozoven, a to nejen v Evropě, ale i ve Spojených státech amerických a na Středním východě.
Co britského formulového závodníka k takovému kroku vedlo? Hamilton známý svým přístupem ke zdravému životnímu stylu, vidí v konceptu příležitost, jak zákazníkům ukázat, že i veganské jídlo může chutnat skvěle. „Jako někdo, kdo dává přednost rostlinné stravě, věřím, že je potřeba dostat nabídku takových jídel na ulice, do blízkosti koncových zákazníků. A to je náš cíl, chceme s naší nabídkou oslovit nejen vegany, ale i ty, co se jen občas chtějí najíst bez masa,“ říká Lewis Hamilton.
Neat Burger však není jen o veganské stravě, ale o celkovém přístupu k ekologii a životnímu prostředí. Také proto se značka dle Hamiltona zavázala k etickým postupům a podpoře malých podniků. S tím zcela koresponduje i spolupráce s již zmíněnou značkou Beyond Meat. „Masný průmysl je největším přispěvatelem k tvorbě emisí skleníkových plynů,“ uvádí Tomasso Chiabra s tím, že jeho dopad na životní prostředí již není udržitelný.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Realitní trh v porovnání Česka, Evropy a Ameriky i metody moderního prodeje nemovitostí přibližuje v rozhovoru Mgr. Tomáš Jelínek, MBA, CEO franšízové společnosti Centrury21.
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...