Síla značky / Franšízový systém Burger King se pravidelně umisťuje na předních příčkách prestižního žebříčku „TOP 100 Franchises“, který sestavuje odborný portál FranchiseDirect. Nejinak tomu bylo i letos, kdy obsadil 2. místo.
Středa
30.10.2019
Americký fastfoodový řetězec Burger King má pro letošní rok velké plány, co se expanze týká. Zatím poslední pobočku otevřel v září v Praze.
 

Masarykovo nádraží se stalo zatím posledním otevřeným místem, kde si zákazníci mohou objednat legendární Whopper Burger. Během letoška by však mělo dojít k otevření celkem sedmi restaurací této fastfoodové sítě. Kromě pobočky na Masarykově nádraží, nedávno své dveře otevřely i ty v Pardubicích a v Liberci. Podle našich informací by další z plánovaných poboček měla zahájit provoz v královéhradeckém OC Atrium.

V případě nové pražské pobočky jde o relativně malou restauraci. „Při jejím budování jsme museli improvizovat. Například část zázemí je umístěna v horním patře,“ říká ředitel společnosti BK Team Jan Mráz s tím, že nabídku to nijak neovlivní. Bude stejná jako v ostatních restauracích této globálně známé značky.

Každý den navštíví restaurace Burger King po celém světě více než 11 milionů lidí. Franšízu značky s historií sahající až do roku 1953, začala provozovat na českém trhu společnost BK Team v roce 2009. První pobočka však spatřila světlo Česka v nákupním centru Metropole Zličín již v roce 2008. Za jejím otevřením stála další společnost, která také vlastní licenci Burger King pro Českou republiku, společnost Amrest. Ke konci letošního 2019 stojí po celé republice celkem 27 restaurací této značky, 5 jich provozuje přímo BK Team, 15 jich je pak provozováno společností Amrest.


Hlídané trendy / Úspěchu u zákazníků dosahuje síť Burger King celosvětově také sledováním aktuálních trendů a reagováním na ně. Před nedávnem tak například přidala do nabídky burger s názvem Impossible Whopper. Jde o variantu vlajkového buregeru WHopper, kde však místo masa najdou zákazníci rostlinnou náhražku.

Populární na fóru

Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Gastroreality.cz

Právě vzniknul nový web http://www.gastroreality.cz ,který jako jediný nabízí inzerci zdarma pro gastro podniky a obory z oblasti gastronomie :)

1 komentář(e)
posledni 30.08.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015