S franšízantem musíme najít společnou řeč
Jaký byl rok 2019 pro franšízu Hadog Burgers?
Podařilo se nám domluvit na franšíze v Brně. Pobočka zde byla otevřena v květnu na adrese Úvoz 120. Vzhledem k tomu, že v Brně probíhalo hledání vhodného partnera již delší dobu, tak jsme měli radost, že se konečně otevření v této jihomoravské metropoli podařilo.
Jak se vám daří růst?
Naším cílem není rychlá a velká expanze. Naprostou prioritou pro nás je najít nejdříve vhodného franšízového partnera a zároveň ve vhodném městě. Není snadné tyto dva požadavky dát dohromady, ale raději další pobočku neotevřeme, než abychom spolupracovali s někým, u koho si nejsme jisti, že uznává podobné hodnoty a cíle jako my.
Jaké hlavní vlastnosti u zájemců o franšízové licence hledáte?
Je velmi důležité, abychom si vzájemně sedli a našli společnou řeč. Nejsme velká franšízová společnost, která jede podle hotových předpisů. Pro nás je důležité, abychom věřili, že spolupráce bude mít dlouhodobě smysl a budou dodrženy naše vysoké nároky na kvalitu připravovaného jídla. Preferujeme zájemce, kteří mají zkušenost s gastro provozem, nejlépe z pozice managera, nebo majitele.
Jak rychle se ze zájemce o franšízu stane majitel franšízové restaurace Hadog? Jak dlouhý je přístupový proces a co všechno kandidát na franšízanta absolvuje?
Pokud se vzájemně dohodneme na podmínkách a zájemce najde vhodný prostor pro pobočku, tak proces je velmi rychlý. Nejvíce času může trvat rekonstrukce a nábor vhodných zaměstnanců. Nicméně, od podpisu nájemní smlouvy na prostory se může pobočka otevírat řádově během 1 až 2 měsíců.
V dnešní době, a to nejen v oboru gastronomie, je poměrně složité najít kvalitní personál. Jste z pozice franšízora schopni a ochotni pomoci franšízantům s jejich hledáním a následným tréninkem?
Ano, je to složité, ale věříme, že dokážeme pro personál nabídnout příjemné pracovní prostředí, a tím přilákat kvalitnější a schopný personál. Se zaučením personálu zájemci pomůžeme a připravíme pro něj i manuál, podle kterého budou probíhat převážně práce v kuchyni. Stále pracujeme na vylepšování postupů, aby šlo o snadno naučitelné kroky, ale zároveň to nebylo na úkor kvality.
Co chystáte pro rok 2020?
Pro rok 2020 jsme i nadále otevřeni jednáním s novými zájemci o franšízu. Chceme se víc zaměřit na variantu „Express“. To je pobočka ve formě malé provozovny s minimem míst k sezení. Výhodou této varianty jsou nižší náklady na otevření, méně potřebného personálu, a tím samozřejmě mnohem menší měsíční náklady, než je to u restaurace. Tato varianta je vhodná i pro pojízdnou provozovnu na lokální akce, festivaly apod.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
„Nejcennější, co nabízíme, je prověřený franšízový koncept, díky kterému jsme pomohli mnoha lidem stát se úspěšnými podnikateli,“ říká v rozhovoru ředitel společnosti Martin Kupka.
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Pokud se rozhodnete podnikat na vlastní pěst, máte na výběr ze dvou možností. Můžete otevřít vlastní podnik nebo podnikat formou franchisy. V následujících krocích Vám poradíme, jak založit vlastní firmu.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...