Investice do budoucnosti
Během letoška se tomuto ryze českému franšízovému konceptu navzdory situaci na gastrotrhu podařilo otevřít dvě nové kavárny a navázat spolupráci s dalším franšízovým partnerem. To považuje ředitel společnosti CrossCafe Original David Štangler za úspěch s ohledem na to, jak letošní rok probíhal. A povedlo se toho ještě více. „Soustředili jsme se na rozvoj našeho konceptu do budoucna. Např. ještě letos spustíme vlastní aplikaci, která nahradí plastovou kartu našeho věrnostního programu CrossCard, a spustili jsme e-shop,“ doplňuje.
V současné době zatím vedení franšízového konceptu nemá ještě k dispozici kompletní čísla, která by prozradila, jak vysoké budou ztráty způsobené pandemií COVID-19, resp. s ní souvisejícími restrikcemi. Faktem ale je, že několik měsíců byly kavárny zavřené zcela, v dalších pak byl jejich provoz výrazně omezen. Dá se tedy očekávat, že hospodářský výsledek nebude nijak oslnivý. Dobrou zprávou pro všechny franšízanty CrossCafe však je, že ve chvílích, kdy byly provozovny otevřeny, zákazníci si do nich svou cestu našli.
Síla franšízy
Podle Davida Štanglera je možné, že v důsledku současné situace, může dojít o zvýšení zájmu o franšízové licence u lidí, kteří uvažují o podnikání v gastronomii. „Naším hlavním heslem pro rok 2020 je – Krize rodí příležitost. A tím se řídíme. Vnímáme, že se na trhu objevuje spoustu zajímavých prostor, kde bychom mohli otevřít naše provozovny. Jsme silnou značkou, která může kavárníkům pomoct nakopnout jejich podnikání, nově třeba pod značkou CrossCafe,“ vysvětluje.
Osobně vidí ve franšízovém způsobu rozvoje velké výhody, a to i v takto mimořádném roce. Pravdou totiž je, že ve dvou se to lépe táhne v jakémkoli období. Zvlášť v případě, kdy zkušenosti jsou na straně franšízora a je připraven svým franšízantům pomoci, když je třeba. Třeba tak, jak to udělalo vedení tohoto kavárenského konceptu. Svým franšízovým partnerům poskytovala centrála podporu, a to jak finanční, tak i právní, stejně tak jim pomáhala při jednáních s pronajímateli prostor.

PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízová síť kaváren CrossCafe chce otevírat 5 poboček ročně. V září otevře již třetí kavárnu v Liberci.
Letos se franšízová síť zaměřuje na modernizaci stávajících kaváren. Otevírat nové pobočky bude v příštím roce.
Brno a České Budějovice patří mezi nejbližší cíle pro expanzi franšízové sítě CrossCafe, prozradil Martin Lomický, spolumajitel společnosti CrossCafe Original.
Franšízová síť kaváren se stále rozrůstá. Kávu si nově mohou vychutnat zákazníci v Berouně a také další v pobočce v Plzni, odkud celý koncept pochází.
Český koncept kaváren slaví úspěch, ani po 10 letech ho neopouští nadšení. V březnu otevřel 23. kavárnu, franšízy má v 9 městech.
Nejčtenější

Zahraniční značky mají stále zájem expandovat do Česka. Jejich chuť ukousnout si alespoň kousek z koláče českých zákazníků nezkazila ani pandemie.
Navzdory pandemii největší IT škola v regionu CEE pokračuje v expanzi. Své programovací kurzy nabídne v Rakousku a Španělsku. Franšízovou licenci nabízí také pro ČR.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Rok 2020 byl pro podnikatele z řady oborů složitý. Do jakých oblastí se v roce 2021 vyplatí investovat?
Síť Partners Marketů se loni rozrostla o 12 nových poboček, zvýšila se i výkonnost jednotlivých franšízantů. Do budoucna uvažuje o expanzi na zahraniční trhy.
Populární na fóru
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
this is really very informatinable and good suffestion post i liked it!!!! https://www.spinonholiday.com/places/pondicherry/
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...