Podnikání s vlastní kávou

Pomocná ruka / Meron poskytuje svým franšízantům počáteční a průběžnou podporu. Ta zahrnuje: provoz, vývoj, marketing, školení / lidské zdroje, dodavatelský řetězec, zajišťování kvality, finanční i manažerskou a obchodní strategii.
Středa
26.05.2021
Milovníci kávy mohou zbystřit. Na český trh míří nový kavárenský franšízový koncept Meron. Kolik investují franšízanti do otevření pobočky?
 

Za vznikem značky Meron stojí tým investorů z rumunské Kluže, kteří před 6 lety vytvořili tento kavárenský koncept s cílem rozšířit ho následně prostřednictvím franšízových licencí do dalších regionů. V současné době má na domácím trhu 19 poboček, z nichž 9 je v rukách franšízantů. Nyní nastal čas na expanzi za hranice. Své franšízanty tak hledá i v Česku.

Podnikatelé, kteří by svou budoucnost chtěli spojit se sítí kaváren, která se opírá o výběrovou kávu praženou ve vlastní pražírně Meron Roastery v Transylvánii, by měli mít k tomuto celosvětově oblíbenému a energií nabitému nápoji velmi pozitivní vztah. Tak, aby zapadli týmu kávových nadšenců, kteří koncept rozvíjí. „Naším posláním je propagovat výjimečnost kávového průmyslu. Pražíme kávu. Pijeme kávu. Učíme se kávu. Sdílíme kávu. Naše vášeň pro výběrovou kávu je sdílena s farmáři, kteří pečlivě sledují a kontrolují fáze pěstování, sklizně a zpracování kávových zrn,“ říká Crina Ciocian, franchise manager Five Coffee Roasters SRL.

Láska i byznys

Kromě toho by však měl být uchazeč o licenci připraven do otevření své kavárny investovat částku od zhruba 100 do 120 tisíc eur. Připojením se k franšízové síti získá ze strany franšízora podporu v nejrůznějších oblastech, a to nejen na začátku spolupráce – od pomoci s výběrem vhodného místa, přes návrh jejího designu až po školení manažerů a celého týmu franšízanta. Samozřejmostí je předání veškerého know-how formou franšízového manuálu, jehož dodržování je prvním předpokladem úspěchu podnikání pod touto značkou.

Co se vlastností franšízanta týká, nestačí pouze milovat kávu. U svých partnerů vedení konceptu Meron hledá vůdčí schopnosti, včetně schopnosti svůj tým inspirovat, motivovat a směrovat ke společnému cíli. K tomu jsou nezbytné komunikační dovednosti, stejně jako vysoká motivace a schopnost sebeřízení. Jako franšízant by pak také podnikatel měl dodržovat postupy, systémy a procesy nastavené franšízorem.


Chutě z celého světa / Minimálně jednou za měsíc mění vedení konceptu Meron původ kávy, vždy jde ale o dlouho vyhledávané odrůdy z různých rodinných farem a pěstované tradičně v komunitách věnovaných kávovým plantážím – např. Rwanda, Etiopie, Brazílie, Guatemala apod.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015