Lovebrand odolává i krizi

Dobře vypadající byznys / Pobočky La Donuteria jsou laděny do stylu La Provence. Právě design cukráren je jednou z věcí, které přitahují pozornost potenciálních franšízantů.
pondělí
28.06.2021
Za poslední rok se La Donuteria rozrostla z 15 na 40 poboček ve 14 evropských zemích. Kolik musí franšízant do podnikání s touto značkou investovat?
 

Jedním z měst, které se v průběhu uplynulých 12 měsíců dočkalo „své“ La Donuterie, je i Praha. Stala se tak po Brně dalším místem v Česku, kde tato slovenská značka otevřela franšízovou pobočku. A jak říká majitel konceptu Peter Straňák, zatímco domácí trh je pobočkami této sítě již obsazen, v Česku stále existuje prostor pro nové franšízanty. Vsadit mohou například na to, že v očích zákazníků si La Donuteria vybudovala pozici lovebrandu. Jak jinak si vysvětlit jejich přízeň i v době omezení způsobených takřka celosvětovým lockdownem, která vedla k meziročnímu zvýšení tržeb o cca 300 % a také k růstu celé sítě.

Cílem franšízora pro rok 2021 bylo otevřít pobočku v každém evropském hlavním městě. Jeho splnění sice pandemie trochu zpomalila, ale na mapu La Donuterií přibyla řada nových lokalit. „Těší nás, že i přesto se nám podařilo rozjet pobočky ve městech jako Vídeň, Budapešť, Praha, Paříž, Mnichov, Salzburg, Dublin, Malaga, Barcelona, Lisabon, Kodaň nebo Stockholm,“ vyjmenovává Peter Straňák s tím, že v současné době eviduje další zájemce, kteří čekají s podpisem franšízové smlouvy na ještě větší vyjasnění situace související s COVID-19.

Design a chuť jako lákadla byznysu

Právě narůstající zájem o licence je něčím, co v poslední době vedení společnosti pozoruje. Přičítat se to dá jak intenzivnější marketingové kampani, kterou v evropských zemích realizuje, nicméně svůj vliv má i rostoucí visibilita díky novým lokalitám. „Když jsme například otevřeli pobočku v Malaze, hned se nám ozvali 3 až 4 zájemci o otevření La Donuterie v dalších oblastech Španělska. Jako motivace pro získávání nových franšízantů tak z našich zkušenosti nejlépe funguje, když reálně vidí náš obchod, jeho atraktivní design, poznají perfektní chuť našich donutů a vidí frontu zákazníků před našimi obchody,“ prozrazuje Straňák s tím, že v důsledku toho se pak občas stane, že uchazeči mají zájem o již obsazené regiony a franšízor je tak musí odmítat. Podle Straňáka lze předpokládat, že podobně jako ve Španělsku tomu bude v Polsku, kde značka aktuálně jedná hned s několika potenciálními franšízanty o otevření první pobočky v této téměř 40milionové zemi.

Podnikatel, který by chtěl svou byznys budoucnost spojit s franšízou La Donuteria, se musí připravit na investici ve výši minimálně 35 tisíc eur (cca 900 tisíc Kč). Návratu investice se podle franšízora mohou franšízanti dočkat již za 6 měsíců. V případě, že by budoucí franšízant uvažoval o využití externích finančních prostředků, například z bankovního úvěru, je mu centrála nápomocna. Pomáhá s tím, jak správně komunikovat s bankou a také s přípravou business plánu a dalších dokumentů, které jsou důležité pro schválení úvěru.


Široká nabídka / La Donuteria, to nejsou jen donuty. Zákazníci si mohou vychutnat kvalitní kávu nebo domácí limonády a drinky dovážené přímo z USA, Mexika, Thajska.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015