Nový design i cesty k zákazníkům

Správné načasování / Zájemce o franšízu Tak trochu jiná točená by měl ideálně franšízora kontaktovat během léta, aby mohl vidět provoz poboček v akci. Během podzimu je pak čas na jednání o podmínkách spolupráce a podpis smlouvy.
Středa
15.09.2021
Franšíza Tak trochu jiná točená dosahuje každoročně vyššího obratu než v roce předchozím. Daří se to i letos. Velký podíl na tom mají jeho franšízanti.
 

Pod hlavičkou této zmrzlinářské sítě u nás momentálně působí 6 franšízantů, kterým se podařilo udržet svůj byznys i v době, která gastro provozům opravdu příliš nepřála. Jak se jim to povedlo? „Omezením pro nás bylo určitě zrušení mnoha akcí, které se v naší sezóně konají. Mohli jsme se však spolehnout na naše zákazníky, kteří si k nám díky unikátnímu způsobu výroby a obrovskému výběru točené zmrzliny vždycky cestu najdou,“ prozrazuje majitel franšízy Tak trochu jiná točená Ondřej Fréhar s tím, že covidová krize s sebou přinesla i příležitosti.

A těch se franšízor ani franšízanti neobávali chopit. Sami franšízoví partneři totiž přišli s nápadem zimního rozvozu točené zmrzliny k zákazníkům. Aktuálně tak vedení sítě pracuje na nastavení procesů, které umožní tento plán realizovat v regionech, kde již pobočky sítě působí. Zdá se, že franšízanti sítě Tak trochu jiná točená oplývají dobrými nápady, kterým je franšízor otevřený. 

V roce 2020 totiž přistoupilo vedení konceptu k úpravě strategie, ke které ji inspiroval právě krok jednoho z jejich franšízantů. Ten se rozhodl se svým zmrzlinovým stánkem objíždět malé vesnice, což mu přineslo vyšší tržby, než kdyby svůj stánek někde postavil a čekal, až za ním zákazníci přijdou. A jak prozrazuje Ondřej Fréhar, objíždění menších obcí se velmi osvědčilo. Tržby předčily očekávání centrály, která tak tuto strategii doporučuje i novým a budoucím franšízantům. Úspěšnost pobočky je totiž díky tomu ještě vyšší než u stabilního místa. 

Školení a rovnou byznys

Další změnou, kterou mohli milovníci zmrzliny u stánků Tak trochu jiná točená v letošním roce zaznamenat, je úprava designu. Nově totiž mohou potkat pojízdnou pobočky ve dvou designových provedeních. Náš klasický křiklavý vzhled s ovocno-smetanovou vlnou, který má zaujmout na pohled a vzbudit touhu po ochlazení a také náš nový farmářský design v zemitých barvách s bedýnkami ovoce,“ doplňuje Ondřej Fréhar.

V současné době, s blížícím se koncem toku zaznamenává koncept zvýšený zájem o franšízové licence. Právě to je podle majitele sítě ideální doba, kdy zahájit proces vstupu do franšízy tak, aby byl franšízant připraven rozjet svůj byznys na začátku další sezóny. Kromě pojízdné varianty franšízy nabízí franšízor také INSTORE franšízu do nepojízdné, stabilní prodejny. Franšízou Tak trochu jiná točená mohou podnikatelé obohatit své již fungující podnikání, například restauraci, kavárnu nebo zábavní centrum.

Každého uchazeče o licenci čeká na začátku důkladné individuální školení, během něhož se naučí nejen točit zmrzlinu a obsluhovat zákazníky. Osvojí si veškeré procesy, které mu pomohou úspěšně provozovat svůj podnik – od přípravy stánku, přes zásobování, administrativu provozu až po řízení lidí. Cílem franšízora je franšízantovi předat stánek a know-how tak, aby mohl okamžitě vyrazit do terénu a začít svou cestu s franšízou.


Podnikání jako „vedlejšák“ / Provozovat stánek „Tak trochu jiná točená“ lze i při stálém zaměstnání. Kdokoliv může tedy podle majitele konceptu Ondřeje Fréhara rozjet podnikání bez ztráty jistoty.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015