Strýček Váňa místo McDonald's?

Podoba čistě náhodná? / Takto by mělo vypadat logo sítě Strýček Váňa.
pondělí
21.03.2022
Chtějí Rusové napodobit McDonald's? Mírně upravené logo a název Strýček Váňa by mohly nahradit brand této globální sítě v Rusku.
 

V pondělí 14. března uzavřel McDonald's uzavřel svých 850 provozoven v Rusku, čímž pozastavil provoz v této zemi. Jde o reakci na ruskou invazi na Ukrajinu. V médiích se objevily obrázky nekonečných front v pobočkách tohoto fastofoodového giganta, Rusové si chtěli ještě užít svůj Big Mac.

Předseda ruské Státní dumy Vjačeslav Volodin v reakci na krok amerického fastfoodového řetězce řekl, že západní sítě by měly být nahrazeny sítí národní. „Musíme chránit lidi, protože společnosti, které nyní odcházejí, chtějí vydělávat peníze na našich ruských surovinách. Tady McDonald's oznámil, že se zavírá. Nebude tedy žádný McDonald's, jen Strýček Váňa. Pracovní místa by se měla zachránit a ceny snížit,“ řekl Volodin. Starosta Moskvy Sergej Sobyanin zase dodal, že nahrazení McDonald's Strýčkem Váňou by nemělo trvat déle než rok a úřady na to vyčlení 500 milionů rublů.

Značka Strýček Váňa v Rusku skutečně existuje. Přes 20 let je součástí holdingu Ruspole, který vyrábí konzervovanou zeleninu. Včera svět obletěla informace, kterou na Twitteru zveřejnil Josh Gerben, majitel velké americké advokátní kanceláře specializující se na ochranu duševního vlastnictví a ochranu ochranných známek. Ten, prohlásil, že Ruspole podal u ruského patentového úřadu žádost o registraci patentu pro Strýčka Váňu. Zveřejnil také sken přihlášky a návrh loga – žluté ruské písmeno W, napsané azbukou na červeném pozadí. Sluší se dodat, že ruské W připomíná polské B a celé logo je okamžitě spojeno s logem McDonald's otočeným o 90 stupňů.

O případu informovala i ruská média. Mezitím sama holdingová společnost Ruspole vydala prohlášení, ve kterém popírá, že „právnické osoby holdingu Ruspole a značka Strýček Váňa jsou spojeny s logem vytvořeným s obráceným písmenem „M“ sítě McDonald's.


Plán přeměny / McDonald's uzavřel v Rusku všech 850 poboček. Jen v Moskvě jich ukončilo provoz 250. Cílem je využít jejich prostor a otevřít je pod značkou Strýček Váňa.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015