Nový hráč na fastfoodovém trhu
Držitelem master-franšízové licence konceptu Popeyes pro Českou republiku a Polsko se stala platforma Rex Concepts CEE, která je součástí společnosti McWin. Zároveň je také vlastníkem master licence sítě Burger King, a to pro ČR, Polsko a Rumunsko. V příštích 10 letech plánuje v těchto zemích otevřít 600 restaurací těchto značek. Zda bude otevírání poboček striktně v rukou master-franšízanta nebo bude možné, aby si zájemci o podnikání pod touto značkou otevřeli třeba jen jednu pobočku, zatím není jasné.
„Jsme nadšeni, že můžeme pokračovat v posilování vedoucí pozice společnosti McWin v Evropě, kde vidíme významné příležitosti k růstu a začlenění silných prémiových značek do našeho rostoucího portfolia restaurací, jako jsou Burger King a Popeyes, které aktuálně čítají více jak 1300 poboček," komentoval Henry McGovern, spoluzakladatel společnosti McWin. Ten zároveň zakladatelem společnosti AmRest Holdings SE, jedné z předních evropských společností v oblasti stravovacích služeb, která se pod jeho vedením rozrostla na více než 2 300 restaurací ve 25 zemích s více než 55 tisíci zaměstnanci.
Značka Popeyes byla založena v New Orleans v roce 1972 a má více než 50letou historii a kulinářskou tradici. Svým zákazníkům nabízí menu v neworleanském stylu, které obsahuje pikantní kuřecí maso, kuřecí stehýnka, smažené krevety a další regionální produkty. V současné době má tento koncept více než 3 800 restaurací ve více jak 30 zemích světa. Nedávno značka úspěšně vstoupila na evropský trh ve Velké Británii, Rumunsku, Španělsku a Švýcarsku. Ambiciózní cesta expanze je součástí širší strategie, jejímž cílem je zvýšit přítomnost na klíčových trzích po celém světě a obsluhovat stále více hostů.

Zobrazit v katalogu franšíz



























PŘEČTI ČLÁNKY

Ročně prodá síť Trdlokafe milion trdelníků ve více jak 50 stáncích po celém Česku, i na Slovensku či ve Vídni. Stále však chce růst, a to i díky franšízám.
Když jsme nemocní, plánujeme party nebo nevíme, co k obědu, často si objednáme pizzu. Zdá se to tak jako dobrý byznys. Rozjet ho lze i s franšízou Pizza Hut.
„V současné nepředvídatelné době bych jako začínající podnikatel dal přednost franšíze před nezávislostí," říká Lubor Lelovits, franšízor Mr. Kebab.
Franšízová síť La Donuteria letos slaví 6 let na českém trhu. Jak se jí podařilo u nás prorazit a oslovit zákazníky i zájemce o licence?
Do konce roku 2026 chce franšíza Vosíme.cz pokrýt pobočkami většinu Česka. Za loňský rok hlásí obrat ve výši 220 milionů Kč.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Podle amerických statistik může být franšízová síť s vyššími investičními potřebami dlouhodobě úspěšnější.
„Naším strategickým cílem je udržet trend v expanzi nových prodejen a zajistit rozvoj náš i obchodních partnerů," říká Jaroslav Smrčka, manažer sítě Traficon.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...