Subway s novým majitelem?

Celosvětový dosah / Subway, jedna z největších světových značek restaurací rychlého občerstvení, má více než 37 000 restaurací ve více než 100 zemích.
Středa
18.01.2023
Jedna z největších světových franšízových značek má být na prodej. V Česku aktuálně funguje 11 poboček.
 

Informaci o plánovaném prodeji řetězce Subway přinesl jako první Wall Street Journal. Podle jeho zdrojů by se cena celé sítě měla pohybovat okolo 10 miliard dolarů. Řetězec, který je znám svou nabídkou sendvičů a salátů, si údajně najal poradce, jejichž úkolem je prověřit možnosti případného prodeje. Stát se tak může i to, že k prodeji vůbec nedojde.

„Vzhledem k tomu, že jsme soukromě vlastněná společnost, nemůžeme komentovat strukturu vlastníků, ani jejich další podnikatelské záměry. Naším cílem je i nadále se zaměřovat na pokračování transformace, kterou společnost začala, a tak pomoci naším franšízantům k úspěchu a ziskovosti,“ řekl na dotaz redakce portálu Franchising.cz Martin Princ, CEE Territory Director Subway.

Jak již bylo zmíněno, v České republice funguje v současné době 11 poboček této globální franšízové sítě. Po čtyřech najdou zákazníci v Praze a Brně, další dvě pak v Olomouci a dvě v Ostravě. Do České republiky značka vstoupila v roce 2003, kdy otevřela svou první pobočku v Praze. Jejím asi největším konkurentem je na tuzemském trhu síť Bageterie Boulevard, za níž stojí společnost Crocodille ČR.

Značka Subway byla založena v roce 1965 v americkém městě Bridgeport ve státě Connecticut. Pro rozvoj jak na domácím trhu, tak i za jeho hranicemi, využívá cestu franšízingu. První restaurací mimo americký kontinent se stala pobočka v Bahrajnu, která své dveře zákazníků otevřela v roce 1984. První evropská provozovna této sítě začala fungovat v britském Brightonu, a to v roce 1996. Zajímavým faktem je, že síť Subway tvoří ze 100 % pobočky vlastněné franšízanty. To znamená, že franšízor (poskytovatel licence) vlastní pobočky neprovozuje.


Zákazníkům dle chuti / Subway nabízí různé verze sendvičů, které jsou přizpůsobeny jednotlivým regionům, kulturám a náboženstvím.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015