Otevíráme pizzerii s franšízou

Posila do týmu / AmRest hledá lidi, kteří jsou otevření a připraveni získat nové znalosti. Velkou výhodou jsou pro zájemce o franšízu zkušenosti z gastronomie.
pondělí
06.03.2023
Když jsme nemocní, plánujeme party nebo nevíme, co k obědu, často si objednáme pizzu. Zdá se to tak jako dobrý byznys. Rozjet ho lze i s franšízou Pizza Hut.
 

Jednou ze značek specializující se právě na výrobu a prodej pizzy, která má na tuzemském trhu ambici růst prostřednictvím franšíz, je v mnoha zemích již známá Pizza Hut. U nás má zatím jen 11 poboček, které všechny zákazníci najdou v Praze, nicméně stále hledá franšízové partnery, se kterými by se dostala i do dalších regionů. Jaké podmínky musí splnit?

Společnost AmRest, která je výhradním držitelem master-franšízové licence pro značku Pizza Hut v regionu střední a východní Evropy, uzavírá s franšízanty smlouvu na 10 let s možností prodloužení. Pro vstup do sítě je nutné, aby byl budoucí franšízový partner finančně připraven. Minimální hodnota investice totiž činí 4,5 milionu Kč. Její konečná hodnota však závisí na tom, jaký typ konceptu si pro své podnikání zvolí. Na výběr má z Express, Delivery nebo Fast Casual restaurace. Franšízový poplatek činí 29 tisíc dolarů, tedy cca 650 tisíc Kč. Poplatky na franšízanty čekají i během spolupráce. Pravidelně odvádí 6 % z tržeb jako franšízový poplatek, stejné procento pak odvádí na marketing.

Podnikání s podporou

Uchazečům o franšízové licence pomáhá AmRest s hledáním a posouzením toho správného místa, protože ví, že pokud restaurace není ideálně umístěna tak, aby přilákala zákazníky, je vysoce pravděpodobné, že podnik selže. Důležité jsou také stálé možnosti školení, která franšízor svým franšízantům poskytuje. Mohou mít podobu workshopů, seminářů nebo konferencí a účast může být dobrovolná nebo povinná. Franšízantům pak také pomáhá se školením nových zaměstnanců. Podpora však nepřichází jen na samém začátku spolupráce. K dispozici je jim u průběžná pomoc poskytovaná oblastním manažerem a dalšími odděleními společnosti AmRest.

Jde například o pomoc při objednávání počátečních zásob, podporu ve formě sledování progresu provozu přezkoumáváním finančních a jiných údajů poskytnutých franšízantem, formálních a neformálních auditů restaurací s cílem ověřit si fungování Pizza Hut standardů v praxi, podpory v oblasti marketingu a know-how v oblasti budování tržeb, přístupu do databáze dodavatelů spolupracujících s AmRest za zvýhodněných podmínek nebo k provozním nástrojům podporujícím každodenní provoz restaurace.


Podpora na startu / Franšízant obdrží kompletní tréninkový balíček, podporu při navrhování a vybavení restaurací, školení zaměstnanců, zahajovací akci.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015