Domácí těstoviny v moderním pojetí
Značka Domácí těstoviny Bistro, jak ho neznáte, je na trhu už 12 let. Základem jsou čerstvé těstoviny, které vyrábí podle vlastního receptu a jsou nyní připraveni se o něj podělit s franšízanty. Stejně tak jim předají precizně rozepsané receptury na vlastní pesta a omáčky. Samotná příprava není složitá. Cenné je know-how, které Honza s Matějem za léta podnikání už vyladili ke spokojenosti nejen zákazníků, ale také s ohledem na rychlost a jednoduchost přípravy. Průměrně dovedou jednu porci odbavit za 21 vteřin.
„Nabízíme ve fast foodu něco jiného než obvyklé kebaby, bagety a hamburgery. Už hezkých pár let nám zájem zákazníků ukazuje, že je to baví. Proč tedy nezkusit naši myšlenku trochu posunout a rozšířit ji formou franšízingu? Věříme, že kdekoli bistro s naší značkou otevře, bude to poprask. Hlavně proto, že to bude zcela jiná a nová alternativa, jak se rychle a supr najíst,“ vysvětluje Honza. Svým budoucím franšízantům se chtějí plně věnovat: „Největší novinkou pro rok 20204 je u nás franšízová spolupráce. Našim cílem rozhodně není nějak překotně během jednoho roku získávat spoustu franšízantů. Chceme spolupracovat s lidmi, kteří budou plně chápat naši myšlenku a my mu budeme moct pomoci perfektně rozjet jeho bistro,“ vysvětluje Matěj. S nárůstem počtu poboček počítají v každém případě – plánují otevřít další a franšízanty přibrat do své sítě kdykoli později.
Nyní mají ve fázi jednání pražská bistra v OC Chodov, které je možné otevřít od září, a bistro v OC Černý Most s otevřením v roce 2025. Obě pobočky se mohou stát franšízou a Honza s Matějem jsou připraveni pro úvodní jednání.
„Pokud budeme uvažovat o menších městech, počet obyvatel by neměl klesnout cca pod 70 000 obyvatel, měla by to být spíše krajská města. Ke každé příležitosti budeme přistupovat individuálně ale obecně si myslíme, že platí čím víc lidí ve městě tím o něco větší možnost úspěchu,“ upřesňuje představy o franšízové spolupráci Matěj.
PŘEČTI ČLÁNKY
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Franšízová síť s čerstvým ovocem v pravé belgické čokoládě Choco Boss nabízí zajímavý nápad na podnikání s příznivými vstupními investicemi.
Lucie Remer letos získala v soutěži Ocenění českých podnikatelek cenu za nejzajímavější franšízu Refresh Bistro. Jak budovala svůj karierní postup?
Slovenské franšízové síti La Donuteria se v posledním roce daří prosadit především v zahraničí. Čím oslovuje nové franšízanty?
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Roste počet značek, které míří na náš trh. Které franšízové spolupráce můžete chytit hned na startu?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
„Flexibilita, inovativní přístup a schopnost reagovat na změny budou zásadní pro úspěch,“ vzkazuje budoucím franšízantům Marek Halfar, CEO poradenské společnosti PROFIT system.
Byznys, který nikdy nespí. Tak lze popsat provozování čerpacích stanic. Příležitost stát se jejich provozovateli nabízí například síť OMV.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...