Velká ryba ve franšízové síti
Fastfoodové řetězce jsou v Česku stále na vzestupu a v oblasti burgerů, stripsů a wrapů je tu kvetoucí konkurence. Ve světě je ale nabídka ještě o něco pestřejší a mezi legendární jídla „z ulice“ určitě patří fish&chips. Potenciál u nás určitě má franšíza Harry Ramsden´s, která na náš trh přichází s více než 30 lety franšízových zkušeností na národní i mezinárodní úrovni. Ve Velké Británii patří díky 84 vlastním i franšízovým restauracím mezi velmi známé značky. Její historie je opravdu úctyhodná. Založena byla roku 1928 a může se pochlubit vlastním tajným receptem, který značku provází už od začátku. Další důležitou vlastností je kvalita surovin – všechny ryby mají certifikaci PSC, což znamená, že pocházejí z dobře spravovaných a udržitelných zdrojů.
„V Česku nyní hledáme především Multi-unit franšízanta, který dostane exkluzivitu pro spádové oblasti, nebo Master-franšízanta, který získá exkluzivitu pro celou ČR s možností poskytovat další sublicence na provozovny jednotlivým franšízantům. Budoucí franšízový partner bude mít velkou podporou centrály, včetně kvalitní přípravy na zahájení aktivit,“ říká k novým možnostem spolupráce Aleš Tulpa, ze společnosti AVEX systems, která značku na našem trhu exkluzivně zastupuje. Samotné franšízy mohou mít několik podob obsluhy i provozu. Franšízanti si mohou zvolit klasickou restauraci ve spojení s take away, pobočku se zaměřením na rychlý servis, mobilní prodej mimo kamennou provozovnu a samozřejmě je možné koncept rozšířit o doručovací služby. Pro všechny tyto varianty má franšízor nastavený model fungování.
![](https://img.franchising.pl/cz/e10/7ab/339995416_730367795488768_5438466407759591617_n-1024x682.jpg)
PŘEČTI ČLÁNKY
![](https://img.franchising.pl/cz/412/83a/1_kopia.jpeg)
Nostalgie za socialistickou érou lidi baví nejen v kinematografii a designu, ale také v jídle a pití. Jak z toho udělat úspěšný franšízový model objevilo polské Ministerstvo sledě a vodky.
Franšízová síť nabízí zdravější alternativu v oblasti fast foodu už bezmála dvacet let. Na inovacích se aktivně podílí i franšízanti.
Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšízová síť Banh-mi-ba ve stylu fast casual sází na oblibu vietnamských baget. Kde má tento byznys další potenciál?
Nejčtenější
![](https://img.franchising.pl/cz/583/6dc/mcdonalds-zajawa.jpg)
Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Tomáš Grec získal v rámci sítě Next reality ocenění za franšízovou pobočku s největším obratem. Jak se mu podařilo tohoto úspěchu dosáhnout?
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
„Meziročně nám poptávka po stěhování, vyklízení a úklidech roste o 50 %,“ říká Bc. Radek Straka (Jr.), ředitel franšízové sítě Extra Services.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...