Jak získat (ne)kuřáckou nálepku?
Námatkou jsme zkontrolovali cca 20 restaurací v Praze 1. července dopoledne, kdy již byla platná novela nekuřáckého zákona. Neměli jsme štěstí na jediné označení. Hovořili jsme s personálem i majiteli, odpovědi byly – máme ve výrobě, nevíme kde vzít, nevíme, jak má vypadat, prý je nehezká modrá, nehodí se nám k provozovně... to je výběr z odpovědí.
Novela nekuřáckého zákona platná od 1. července 2010 přikazuje restauracím umístit na vchod speciální označení. Podle novely jsou restaurace povinny informovat své hosty u svého vchodu, zda vstupují do kuřáckého či nekuřáckého prostředí, nebo jestli jsou v restauraci oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky. Mají tak učinit pomocí zákonem stanoveného označení. Většina majitelů však vůbec neví, jak má označení vypadat a kde si ho mohou pořídit.
Gastronomický portál Lunchtime.cz, který každý den propaguje na internetu kolem 2000 restaurací z celé České republiky se rozhodl vyjít majitelům vstříc a nálepky zasílá na požádání zdarma.
"Staráme se o restaurace a záleží nám na tom, aby majitelé nebyli zbytečně pokutováni. Drtivá většina majitelů o novele vůbec nevěděla a po rozvíření informací v médiích se majitelé ptali, kde označení seženou. Rozhodli jsme se proto nálepky na požádání zaslat do restaurací poštou", vysvětluje zástupce internetového portálu Igor Třeslín.
"Konzultovali jsme se s ministerstvem vnitra vzhled a rozměr nálepek, aby povinné označení skutečně odpovídalo novele. Majitelé tak mají jistotu, že zasílané nálepky jsou nenapadnutelné", zdůrazňuje Igor Třeslín.
Novela také zpřísňuje i sankce za prodej tabákových výrobků nebo elektronických cigaret dětem pod pokutou 50 000 až 500 000 Kč nebo zákaz činnosti až na 2 roky. Pokud provozovatel umožní kouření na zakázaném místě, může být pokutován až do výše 10 000 Kč.
Co pro získání nálepky musí majitelé udělat? Stačí jen napsat na e-mailovou adresu nalepka@lunchtime.cz a uvést: název provozovny, celou adresu a jaký tip označení si přeje.
Zobrazit v katalogu franšíz
























PŘEČTI ČLÁNKY

Obor gastronomie se vlivem současné situace promění. Šanci uspět získají nové koncepty, které zaujmou zákazníky svou nabídkou.
„Náklady spojené s rebrandingem poboček nikdy nenesou zcela naši franšízanti. Podílíme se na nich i my a pronajímatel prostor,“ říká Peter Ondrej, Managing Director Coffeeshop Company.
Franšíza Burrito Loco se chce rozšířit z Prahy do dalších regionů. Na kolik přijde franšízanty vstup do podnikání s touto značkou?
Známá síť pizzerií nabízí licence. Franšízanti, kteří otevřou pobočku do konce roku 2021 získají část investice zpět.
Absence zahraničních turistů, studentů i lidí z kanceláří, to vše přimělo franšízový koncept CrossCafe uzavřít všechny pražské kavárny. V regionech se chce rozvíjet dál.
Nejčtenější

Korporátní svět nebyl nic pro něj. Svou budoucnost viděl franšízant Re/Max Štěpán Gjurič ve vlastním podnikání. Našel ji v realitách.
EU podporuje malé a střední firmy. Skrze nový grantový program jim pomáhá řešit otázky spojené s duševním vlastnictví, které často řeší i franšízy.
Franšízový koncept Qjob hledá v Česku franšízanty i zájemce o master licenci, kteří budou online propojovat firmy se zákazníky. Jaké musí splnit podmínky?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Pandemie změnila nákupní zvyklosti Čechů a je na obchodnících, jak moc budou schopni a ochotni na ně reagovat. To ovlivní i situaci v nákupních centrech.
Populární na fóru
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
this is really very informatinable and good suffestion post i liked it!!!! https://www.spinonholiday.com/places/pondicherry/
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...