Mezi „rebely“ je i franchisa
Koncept, který nabízí „samoobslužné“ čepování piva u každého stolu, je jedním z kandidátů na cenu Byznys Rebel 2008. Ta je letos poprvé součástí soutěže Firma roku a Živnostník roku, kterou pravidelně vyhlašují Hospodářské noviny. Titul Byznys Rebel má ocenit firmy, které bourají zažité formy podnikání a přijdou s neotřelým nápadem.
Načepuj si sám
Koncept The PUB – Pilsner Unique Bar, která má zatím v Česku osm provozoven, sází na spojení pohostinství a netradiční zábavy. Zákazník nečeká na obsluhu, protože pivo za ním přichází samo. Může si ho sám a kdykoliv načepovat přímo u stolu. Navíc, mohou jednotlivé soutěžit mezi sebou. Obdobně na netradiční využití českého národního nápoje sází pivní lázně. Také některé z těchto „pivních služeb“ se pouštějí do rozvoje prostřednictvím franchisingu.
Franchisové koncepty v gastronomii „šlapou“
Franchisové koncepty v gastronomii mají minimálně u odborné veřejnosti úspěch. Svědčí o tom ocenění, které dva z nich nedávno získaly. Franchisingový koncept restaurací Švejk Restaurant, který nabízí původní českou kuchyni a atmosféru Rakousko-Uherska, je podle odborného časopisu pro management hotelů a restaurací Food-Service nejúspěšnějším gastronomickým konceptem pro letošní rok. Koncept Ambiente se zase nedávno dostaly na seznam The best of Pratur jako nejlepší restaurace, do které lze povečeřet. Pořadí sestavil The Prague Post.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
U solné terapie toto známé rčení skutečně platí. Franšízové Centrum Solné terapie CST ze Slovinska na tom staví úspěšný byznys. Nyní míří i na český trh.
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Realitní trh v porovnání Česka, Evropy a Ameriky i metody moderního prodeje nemovitostí přibližuje v rozhovoru Mgr. Tomáš Jelínek, MBA, CEO franšízové společnosti Centrury21.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...