V Uhrách se vždy dobře vařilo a peklo, cukrárny v Maďarsku jsou nepřekonatelné, dobré jídlo je součásti maďarské kultury. Fornetti jsou původně z Maďarska, v Česku je máme již 10 let a fornetti nám chutnají. Jediné, co český trh nepřijal, jsou pagáče (tradiční maďarské slané pečivo ze škvarků), zato jsme si oblíbili pizzové nebo vanilkové mini FORNETTI, které jsou nyní na našem trhu nejžádanější.
O Fornetti jsme si povídali se Zoltánem Ambrovicsem - jednatelem společnosti FORNETTI Bohemia, s.r.o..
Jste na českém trhu již více jak 10 let, jak se změnilo Vaše postavení na něm?
Na náš trh jsme vstoupili relativně pozdě. Většina obchodních řetězců již fungovala ve větší míře, bariérou ve vývoji našeho obchodu byl způsob prodeje pekárenských mini výrobků na váhu. I přes tyto počáteční problémy se nám podařilo relativně rychle vybudovat základní prodejní síť.
Jak je to s budováním nových provozoven dnes?
Postupem času je trh včetně našich partnerů a zákazníků čím dál náročnější. Spočívá to především ve zvyšující se finanční náročnosti zejména v oblasti nájmů, ale i ve zvyšující se poptávce po novinkách. Stejně tak je čím dál tím těžší najít vhodné prostory. Toto vše má negativní vliv na počet nově otevřených provozoven.
V čem hlavně je Vaše koncepce unikátní?
Prodáváme výrobky, které jsou typické jen pro naší značku FORNETTI.
Především jde o mini plněné výrobky. Unikátní je také způsob prodeje těchto výrobků na váhu. Spolupráce s námi je pro obchodní partnery velmi jednoduchá a bezproblémová. Snažíme se jim vyjít vstříc a zároveň nabízíme komplexní logistický i marketingový servis. Technologie, na kterých se finalizují naše výrobky, jsou majetkem společnosti FORNETTI a partner má zajištěný bezplatný servis.
Kde se vaše polotovary vyrábí?
Výrobky pro Český trh se vyrábějí v závodě FORNETTI Slovakia v Dunajské Stredě. Distribuce těchto výrobků je v České republice zajištěna z distribučního skladu v Holubicích u Brna.
Jaké je portfolio Vašich výrobků?
Jsou to především malé koláčky, ke kterým již vlastně všeobecně patří název FORNETTI. Ty u nás najdete v několika slaných i sladkých variacích. Stejně tak slané i sladké u nás nakoupíte tzv. FORNETTI XXL. Ve většině provozoven můžete nakoupit i speciální FORNETTI pizzu. Produkujeme spoustu dalších zajímavých pekárenských produktů, se kterými se můžeme setkat i v několika českých super a hypermarketech.
Jaké máte plány do budoucna?
Za více jak 10 let našeho působení se nám podařilo vytvořit stabilní zázemí společnosti FORNETTI Bohemia. Naším prvořadým úkolem je dále rozšiřovat trh a zvýšit prodeje našich stávajících franchisových partnerů. Nadále chceme být seriozní obchodní partner pro naše franchizanty a to minimálně na dalších 10 let.
V redakci blahopřejeme k úspěchu a doporučujeme, zajděte si do Fornetti na vynikající záviny, jaké umí udělat jen Maďaři a … popřemýšlejte o podnikatelské příležitosti, kterou Fornetti nabízí, třeba obchod s voňavým pečivem je přesně to, co ve vašem městě chybí.
Více informací najdete níže v Katalogu franšíz.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Jak se odlišit nabídkou v zemi, kde točená zmrzlina sídlí na každém rohu? Tak trochu jiná točená je franšízová síť, která na to má odpověď.
McDonald´s jde zákazníkům blíž i do menších měst a rádi by našli nové franšízanty. Čím chtějí aktuálně zákazníky oslovit?
O současném trendu v rychlém občerstvení jsme si povídali s provozním ředitelem největší franšízové sítě školních bister ReFresh Bistro Filipem Caltou.
Fish & Chips značky Harry Ramsden´s mají za sebou desítky let zkušeností s gastronomií i franšízingem. V Česku jsou na startu.
Franšízová síť nabízí zdravější alternativu v oblasti fast foodu už bezmála dvacet let. Na inovacích se aktivně podílí i franšízanti.
Nejčtenější
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Franšízová síť Yves Rocher patří k nejstarším konceptům na našem trhu. Jak franšízor pracuje na udržení pozice na trhu a co nabízí franšízantům?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Ve Varšavě se od 24. do 26. října koná další ročník franšízového veletrhu. Prozradíme vám, proč si tuto největší středoevropskou akci s touto tématikou zapsat do diáře.
Ať je ekonomická situace jakákoli, lidé vždy řeší své finance. Jak díky tomu roste franšízová síť Broker Point Premium odpovídá Jan Lener, ředitel odboru marketingu Broker Consulting.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Telegram @ahrensdaniel Cannabis for sale online in Wyoming Alabama Arkansas Alaska Florida Contact seller via telegram @ahrensdaniel. WhatsApp +16195004547 Buy cannabis online...
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.