pondělí
15.11.2010
Rozhovor týdne s ing. Radovanem Sochorem, majitelem franšízové sítě Švejk restaurantů, které před dvěma lety získaly ocenění za nejlepší gastronomický koncept.
 

Na trhu jste 15 let, to je důvod k rekapitulaci, co se podařilo?
Podařilo se otevřít 46 restaurací, vstoupili jsme na zahraniční trhy, Švejk restaurant je dnes známý řetězec. Spolu s kolegy jsme značnou mírou přispěli k udržení české kuchyně, popularizujeme Švejka, někteří příslušníci mladé generace ho znají pouze z našich restaurací.

Byl Švejk restaurant od začátku koncipován jako franšíza?
Ano, jsem ekonom a věděl jsem, že dělat jednu hospodu je náročné. Všude se začaly otevírat různé řetězcové restaurace, pizzerie, fast foody, to byla velká inspirace. V Nepomuku máme vlastní restauraci, původní pilotní projekt jsme měli v Plzni, funkci pilota tak plní Nepomuk, je to naše jediná vlastní restaurace s hotelem, připravená na firemní akce, školení.

Kolik chcete mít Švejk restaurantů?
Prozatím vidím číslo 100. Naše restaurace jsou útulné, příjemné a vejdou se do každého městečka, myslím, že to číslo není přehnané.

Jak se krize dotkla Švejk restaurantů?
Krizi živí média, různí odborníci a teoretici. Je těžké posoudit, do jaké míry jde o krizi hospodářskou, myslím, že zažíváme krizi vztahů, krizi mentální, zažíváme přerod. Lidé se potřebovali zamyslet nad způsobem života, vědět kam jdou a proč. Pro nás je to výzva, o hosta musíme bojovat, vážit si ho a dát mu perfektní servis.

Co jíte nejraději?
Obyčejná jídla z české a slovenské kuchyně, mám rád i francouzskou nebo mexickou kuchyni. Na cestách zkouším místní speciality. Vůbec nemusím českou pizzu a české sushi.


Populární na fóru

Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

this is really very informatinable and good suffestion post i liked it!!!! https://www.spinonholiday.com/places/pondicherry/

3 komentář(e)
posledni 26.12.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

3 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

3 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015