Výtopna také jako kavárna

Ve Výtopně se hosté kochají pohledem na miniatury nádraží, vláčků a vším, co k železnici patří. Mašinky rozvážejí nápoje.
Pátek
14.01.2011
Franšízová síť restaurací Výtopna se rozroste o nový kavárenský koncept. Vláčky táhnou.
 

Výtopna je restaurace založená na netradiční formě zábavy, obsluhují zde totiž mašinky, které vozí nápoje až na stůl. Jeden vláček odveze až 12 piv. V restauraci jsou vybudované krajinky, nádraží a vše co k dráze patří. Modelová železnice je plně automatická, celý provoz řídí software tak, aby nedošlo ke kolizím. Všechny technické záležitosti jsou vyřešeny ke spokojenosti hostů, aby host vždy dostal svůj požadovaný nápoj.

První restaurace byla otevřená v Brně, kde se pilotní projekt osvědčil, a nyní je již plně v rukou franšízanta. Druhá restaurace je v Praze, tu si franšízor Petr Fridrich vede jako vlastní. V pořadí třetí se otevřela v červnu minulého roku v Orlové, ta je již také frašízová.

Původně Petr Fridrich zamýšlel prodání licence na Výtopnu do USA, ale protože k tomu nejsou v současnosti vhodné podmínky místo toho chystá na rok 2011 novinku v podobě otvírání kaváren Výtopna: „Chceme vytvořit odnož restaurací. Češi holdují kávě, a když k tomu přidáme netradiční zážitek v podobě dovezení oblíbené kávy mašinkou, bude tento podnikatelský záměr určitě životaschopný.“ Kavárny plánuje Petr Fridrich otvírat v průběhu roku především na Moravě: „Už máme rozjednané franšízanty v Ostravě a Olomouci. Olomoucký partner kromě kavárny chce provozovat také restauraci. Je to fanda do vláčků,“ dodává.

Jak dále upozornil Fridrich, rozvoz nápojů pomocí železnice ušetří na obsluze minimálně jednoho člověka, možná i více. Například provozovnu se 100 místy obsluhují dva lidé – jeden je za barem a připravuje nápoje, které rozváží mašinky, a druhý objednává a roznáší jídlo. Třetím člověkem je hosteska, která přijímá rezervace a usazuje hosty.


/3/
zobrazit více

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

1 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015