Vapiano, recept na úspěch

"Dáváme přednost organickému růstu a v případě potřeby využíváme společné podniky a franšízy pro vstup na nové trhy," uvedl generální ředitel společnosti Vapiano Jochen Halfmann.
Pátek
02.02.2018
Franšízová síť se sídlem v Bonnu vstoupí na nové trhy, do roku 2020 má čítat 330 restaurací. Její popularita v Evropě strmě stoupá.
 

První restaurace Vapiano, otevřená v roce 2002 v Hamburku třemi německými podnikateli, se stala v okolí velmi rychle populární. Podstatou úspěšného původního německého konceptu je "rychlé neformální" stravování, Vapiano patří do gastronomického segmentu fast casual. Kvalitní pokrmy doplňuje v restauracích přátelské, moderní prostředí, určené speciálně pro obyvatele větších měst. Vapiano nabízí svým zákazníkům především čerstvě připravenou pizzu a těstoviny.

V roce 2017 otevřela společnost Vapiano 27 nových restaurací, v současné době má tak ve více než 30 zemích celkem 205 restaurací. Většina z nich funguje na franšízovém základě. Kromě toho se chce Vapaino podle slov generálního ředitele Jochena Halfmanna soustředit na služby spojené s rozvozem jídla. Vapiano v loňském roce zvýšila celkové tržby o 4,8 %, a dosáhly až k 85 milionům eur. V Česku působí značka od loňského roku, kdy slovenští manželé Miriam a Pavol Benčíkovi získali licenci na franšízový koncept v ČR a SR. Do pěti let mají v plánu otevřít pět franšíz, nyní provozují pobočky v pražských OC Quadrio a Chodov.

Mini Vapiano prochází testem

Mezinárodní síť se nyní chystá otevřít nové restaurace v Británii (Londýn), Spojených státech (Miami), a Kataru (Dauha). Všechny tři by měly zahájit provoz již na začátku roku 2018. Dalších 35 restaurací by mělo následovat. "Dáváme přednost organickému růstu a v případě potřeby využíváme společné podniky a franšízy pro vstup na nové trhy," říká Halfman. "Z dlouhodobého hlediska vidíme jako reálný plán 800 až 900 restaurací, působících na našich hlavních trzích, tedy v Evropě, na Středním východě a v Jižní Americe. To znamená, že i po roce 2020 nadále porosteme," nastiňuje budoucnost Vapiano Jochen Halfmann.

Podle generálního ředitele společnosti Vapiano je dalším cílem společnosti rozšířit služby o nový formát, v němž se bude prodávat také občerstvení. Restaurace typu Mini Vapiano momentálně testuje společnost v Ingolstadtu a rakouském hlavním městě Vídni. Halfmann tvrdí, že nové typy restaurací fungují lépe, než se očekávalo. Třetí restauraci Mini Vapiano plánuje proto otevřít v březnu v Chicagu. "Koncept Mini Vapiano je velmi zajímavý, a to zejména pro americký trh," uvedl generální ředitel s tím, že výsledky společnosti za loňsky rok jsou obzvlášť slibné.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015