Bageta s chutí franšízy

Novinky v síti / Aktuálně implementují do všech provozoven Bageterie Boulevard samoobslužné kiosky a pracují na dalším rozvoji. Posilují také segment BB Boxů. V přípravě jsou i další novinky, nicméně na jejich uvedení si zákazníci musí ještě chvilku počkat.
Středa
06.11.2019
Bageterie Boulevard začala s expanzí do regionů před 11 lety. Jak se jí po těch letech díky franšízingu daří?
 

S otevíráním poboček mimo Prahu si majitel franšízového konceptu Bageterie Boulevard Petr Cichoň dal poměrně načas. Vždyť první restaurace této ryze české značky otevřela své dveře zákazníkům již v roce 2003. Jak však říká ředitelka pro rozvoj a franšízu Markéta Krejčíková, počkat si se vyplatilo a v některých regionech dokonce dosáhla síť úspěchu, který ani vedení neočekávalo. Dnes se tak může pochlubit v průměru dvojciferného růstu u všech svých poboček. Také to je motivuje v dalším rozšiřování.

„V posledním roce jsme byli velmi aktivní, podařilo se nám dohodnout lokace, které splňují naše interní podmínky. Kromě toho jsme obdrželi zajímavé nabídky, pro pronajímatele je Bageterie Boulevard silnou značkou s jistotou. Velký počet provozoven prošel „refitem“ a zároveň jsme otevřeli nové provozovny,“ prozrazuje Markéta Krejčíková s tím, že nové restauraci byly otevřeny v Mladé Boleslavi, Kolíně, Ostravě, Mostě, Brně a také v Praze. Většina z nich je v rukách franšízantů. Sama společnost Crocodille ČR, která za provozováním konceptu v Česku  stojí, jich provozuje „jen“ 5.

Faktem je, že i přes další rozšiřování sítě, je v České republice stále dostatek prostoru pro nové restaurace. Zejména právě v regionech a na hlavních silničních tazích. Na některé lokace zatím vedení sítě čeká, jiné jsou již v procesu plánování a čeká je výstavba. Pro další místa se pak již hledají vhodní franšízoví partneři. „Některé si zatím necháme pod vlastní správou. Připravujeme Teplice, Brno centrum, České Budějovice a další, které zatím nemohu prozradit,“ doplňuje Markéta Krejčíková.

Evropa i Arabský poloostrov

Pro svůj franšízový rozvoj zvolila značka hned od startu strategii mít partnery, kteří budou provozovat více bageterií. „Naším zájmem není rozvíjet síť formou 1 franšízant 1 provozovna, ačkoliv samozřejmě i takové výjimky máme. Soustředíme se však na to, aby se našemu franšízantovi dařilo, a právě mohl expandovat dále. Zejména v tom vidíme smysl franšízové spolupráce,“ vysvětluje Krejčíková. Nové franšízanty tak Bageterie Boulevard stále hledá, i když je pravda, že řada lokalit je již obsazena kvalitními franšízanty a není tak důvod v nich shánět další. Pro vhodné zájemce však příležitosti stále jsou.

Ryze česká společnost se však nebojí se svým franšízovým konceptem expandovat dále do zahraničí. Momentálně její pobočky můžeme najít na Slovensku, kde má jednoho místního franšízanta, sama pak působí v Německu a prostřednictvím master-franšízové licence také ve Spojených arabských emirátech. „Operovat zahraniční trh vlastními silami není úplně jednoduché, hodně jsme se z toho poučili a na základě toho upravujeme i strategii pro vstup na další zajímavé trhy,“ říká Krejčíková s tím, že v hledáčku jsou i další země. Pro další expanzi sítě je tak rozhodující, zda v dané oblasti nalezne vhodného silného strategického partnera.


Růst pokračuje / Síť Bageterie Boulevard čítá v Česku momentálně 40 restaurací typu exprès gourmet, z nichž 35 řídí právě franšízanti. Podle jejího vedení, je v Česku stále prostor pro další rozšiřování. I díky novým franšízantům.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015