Nová pobočka i v době omezení

Zdraví pod dohledem / Zvýšené hygienické normy na pracovišti a monitoring zdraví zaměstnanců. Taková jsou opatření, která na svých provozovnách přijal koncept Amici Pizza & Burgers. Personálu je například před každou směnou měřena teplota. Všechny pobočky pak také byly proškoleny s ohledem na nastalou situaci.
pondělí
27.04.2020
Franšíza Amici Pizza & Burgers se zaměřuje hlavně na rozvoz. Jak se jí vede dnes, kdy obliba doručování kvůli situaci roste?
 

Gastronomie, obor, který nemá v současné době na růžích ustláno. A to nejen u nás. Ne všechny restaurační koncepty složily zbraně, některé naopak musely posílit svůj provoz. Patří mezi ně i původem česká franšízová značka Amici Pizza & Burgers, která i v běžném provozu staví zejména na rozvozu své nabídky přímo ke dveřím zákazníků. Mimo to však její pobočky, které jsou většinou v rukách franšízantů, fungují i jako take away nebo bistro s posezením, ty jsou však zatím uzavřené.

„Dle nařízení vlády jsme omezili provoz poboček pouze na delivery a postupně upravujeme pobočky tak, aby bylo možné si jídlo si za zvýšených hygienických opatření osobně vyzvednout,“ prozrazuje Roman Zajíc, spolumajitel Amici Pizza & Burgers. V tomto momentě se značce zúročuje její dlouhodobá práce na vztazích se zákazníky. I ti, kteří dříve využívali možnost osobního vyzvednutí na pobočce nebo konzumaci na místě, si teď objednávají jídlo domů. Ke zvýšení došlo jak u rozvozů do domácností, tak i do firem. V souvislosti s tím musela firma posílit řady kurýrů, pizzařů i burgerařů. Vedení poboček využilo i personál, který se věnoval například obsluze bistra. Díky tomu bylo minimum zaměstnanců omezeno ve výkonu své práce. Momentálně značka Amici dává práci více jak 350 lidem.

Bezhotovostní platby

Ani pro franšízu, která se na rozvoz jídel ve svém fungování soustředí, však nebylo zcela bez problémů adaptovat se na stávající situaci. Franšízanti, kteří kromě jedné provozují všechny pobočky Amici, se museli vypořádat s vyššími náklady spojenými s pořízením hygienických a ochranných prostředků, a i s problémy s výpadky zásobování některých surovin. U řady surovin došlo také ke zdražení. „Jedno z opatření, které jsme zavedli, bylo dočasné zrušení příjmu hotovosti a papírových stravenek. To se samozřejmě také negativně projevilo v nákladech. Banky totiž poplatky za platby kartou a online nesnížily,“ vysvětluje Roman Zajíc s tím, že nyní síť na základě přání zákazníků zkouší hotovost znovu zavést do oběhu. Samozřejmě za zvýšených hygienických opatření.

Franšízor se také snaží svým franšízovým partnerům pomoci jak se zásobováním chybějícími surovinami, tak i se zabezpečením potřebných ochranných prostředků a vyjednání těch nejlepších dodavatelských podmínek v rámci sítě. Výhodou také v tomto momentě je, že franšízanti a jejich zaměstnanci jsou proškoleni tak, že všichni dokážou zastat funkci dalších lidí v týmu, kdyby došlo k výpadku personálu na jakékoliv pozici. „Zároveň jsou naši kurýři, ale i další personál schopni a ochotni pomoci i v jiných pobočkách, díky čemuž je možné pokrýt vyšší poptávku po pracovní sítě,“ doplňuje Roman Zajíc.

Rozšiřování sítě

Ani v této době značka Amici nerezignovala na další expanzi. V brzké době se chystá otevření nových provozoven. Již šestá pobočka v Brně byla otevřena začátkem minulého týdne, stavební práce probíhají aktuálně i v dalších městech, a to v Hradci Králové, Ostravě a Zlíně. Růst chce však i do dalších regionů, s franšízanty by rádi pronikli zejména do Čech, například do Prahy, Liberce, Plzně nebo Pardubic.


Společná podpora první linie / Franšízanti i vedení sítě shodně napadlo, že je třeba pomáhat pracovníkům v první linii. Pizza tak putovala například do nemocnice v Jihlavě, Brně i Olomouci. „Určitě se v tom chystáme pokračovat, protože to má smysl a chceme pomoci alespoň touto cestou,“ říká Roman Zajíc, spolumajitel franšízové sítě Amici Pizza & Burgers.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015