Bistro na cestě za zákazníky

Zákazníci jako základ úspěchu / „Situace spojená s COVID-19 asi nikomu v gastronomii nepřidala, většina konkurenčních podniků bojuje o přežití – hlavně ty podniky, které byly zaměřeny na turisty a zahraniční klientelu. Naštěstí většina našich poboček necílí přímo na turisty, ale na lokální zákazníky, což se v této situaci ukázalo jako velmi pozitivní a podstatné,“ říká Martin Kovářík, spolumajitel franšízového konceptu Poe Poe.
pondělí
03.08.2020
Vládní opatření donutila franšízu Poe Poe přerušit provoz všech poboček. Dnes se již vše pomalu vrací do normálu.
 

Franšízový koncept bister značky Poe Poe má v současnosti na tuzemském trhu 7 poboček. Zatím lze jejich nabídku ochutnat jen na Moravě. V plánu však samozřejmě je rozšířit tuto síť i do Čech. A nejen to, svým menu chce oslovit i zákazníky za hranicemi. Veškerá jednání s potenciálními franšízanty, a master-franšízanty pro zahraniční trhy, se vinou koronavirové krize bohužel zdržela.

Nicméně i teď je ten vhodný čas, kdy mohou zájemci o licence centrálu Poe Poe kontaktovat. Pokud se dohodnou na spolupráci, čeká franšízanta důkladné školení. „Délka jeho trvání je individuální, vždy záleží na schopnostech franšízanta. Jeho průměrná doba je tak zhruba 3 měsíce. Stavba pobočky se pohybuje v rozmezí 2 až 6 měsíců, podle toho, jak velké a náročné budou potřebné stavební úpravy,“ říká Martin Kovářík, spolumajitel společnosti Industriale food, která za konceptem Poe Poe stojí.

Zkušenosti v gastronomii nejsou podmínkou

Zájemce o franšízovou licenci se musí připravit na investice, které ho při vstupu do sítě Poe Poe čekají. Vstupní licenční poplatek stojí 600 tisíc Kč. Náklady na otevření provozovny včetně licenčního poplatku se pohybují od 2,5 do 5 milionů Kč, a to s ohledem na velikosti pobočky. V průběhu spolupráce pak franšízanti platí pravidelný fixní poplatek bez ohledu na výši tržby.

Pro získání licence není nutné, aby měl uchazeč o ni zkušenosti z oblasti gastronomie. Stejně tak je možné potřebnou investici financovat úvěrem a není tak nutné, aby měl potřebné počáteční finance na investici jen z vlastních zdrojů. Pro otevření pobočky Poe Poe je však nutná dobrá lokalita. Mělo by jít o frekventované místo, nejlépe v centru města, na náměstí, na pěší zóně, ve stanici metra, v obchodním centru či u zastávek MHD.

Nově nabízí značka také možnost „pořídit si“ mobilní pobočku typu Poe Poe Modul. Jde o plnohodnotnou pobočku této značky, která je vyladěná do posledního detailu. Na 136 m2 obsahuje plně vybavené bistro včetně veškerého gastronomického vybavení. Zájemci o takovou provozovnu tak nezbývá nic jiného než najít pro ni to správné místo a začít podnikat.


Franšíza Poe Poe

  • Fast food restaurace s nabídkou kvalitního, chutného a cenově dostupného jídla
  • 7 x v ČR
  • Koncepty:
    • Poe Modul
    • Poe Drive
    • Poe Express
    • Poe Premium

Peníze na start / V rámci investice, kterou franšízant podstoupí, mu centrála Poe Poe z pozice franšízora pomůže s veškerými nutnými kroky pro úspěšné otevření jejich franšízového bistra. A to i v případě, že bude potřebovat pomoc se zajištěním financování nové provozovny.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015