Na konci roku 10 poboček
Jak se franšízovému konceptu Volos v současné době daří?
I přes nepříznivou situaci pro gastro sektor v souvislosti s COVID19 nepociťujeme snížený zájem zákazníků o naše služby, spíše naopak. Lidé pochopili, že naše produkty jsou opravdu kvalitní, tak jako je ukazujeme v reklamě. Dokonce nám jedna slečna napsala v recenzi, že vidí opravdovou strukturu masa, což nás samozřejmě nesmírně potěšilo. Toto období nás naučilo velmi rychle se přizpůsobit aktuálnímu trhu a přenést náš koncept z klasického výdejního pultu do online světa a možnosti donášky našich produktů až ke dveřím zákazníka. Na jaře 2020, kdy většina provozovatelů musela mít zavřeno, jsme rozšířili svoje pole působnosti ještě více a tím pádem se nám podařilo zaujmout novou skupinu zákazníků, která o nás do té doby vůbec nevěděla.
Jaký vidíte zájem o franšízové licence?
Zájem o franšízové licence je poměrně velký. Zatím převažují zájemci z Čech a především z Prahy, kde i my sami vidíme obrovský potenciál. Je všeobecně známé, že lidem ve větších městech více záleží na tom, co jedí, co je trendy, zdravé a také mají větší návyk ve stravování „venku“. Náš koncept jsme však úspěšně rozběhli nejdřív na Moravě. Postupně jsme otevřeli pobočky v Olomouci, Ostravě. Všem pobočkám se daří, a i když mě osobně je to trošku líto, ale nedá se stíhat všechno, proto jsem se rozhodl i již zaběhnuté pobočky posunout k převzetí kolegům, které velmi rádi přibereme do týmu Volos.
Jak jsem již zmínil v předcházející odpovědi, zájem ze strany zákazníků narostl, proto očekáváme po prázdninách i zájem ze strany zájemců o spolupráci.
Kolik restaurací VOLOS byste chtěli na tuzemském trhu mít? Do jak velkých měst se hodí?
Naším cílem je mít na konci roku 2020 otevřených cca 10 poboček. Jak již bylo zmíněno, o Prahu je enormní zájem, takže předpokládáme, že 2 až 3 pobočky by mohly být právě v našem hlavním městě. Aktuálně s novými franšízovými kolegy vybíráme vhodné prostory na nové provozovny. Zatím jsme se soustředili na obchodní centra, ale ukazují se nám nové možnosti umístění na pěších zónách, frekventovaných zastávkách a jiných zajímavých místech.
O jaké lokality máte momentálně největší zájem?
Co se týká dalšího plánování otevírání provozoven, je to vždy věcí dohody a diskuse. Zatím jsme uvažovali nad pokrytím krajských měst, případně měst s více než 50 tisíci obyvateli. Pokud, ale někdo přijde se zajímavou myšlenkou umístění jinde, určitě ji zvážíme. Zároveň věříme, že příští rok nám umožní ještě rychlejší expanzi, než tomu bylo doposud.
Na květen letošního roku jste plánovali otevření dvou franšízových poboček. Podařilo se to, nebo muselo být kvůli korona krizi jejich otevření posunuto?
Cestu, jak tu být stále pro naše zákazníky i v době korona krize jsme našli. Otevření nových poboček se nám však posunulo v čase. Bohužel ne všechny instituce, které jsme pro otevření potřebovali, fungovaly jako za běžných okolností. Naštěstí jsme nezaspali na vavřínech a ihned po uvolnění opatření začali jednat. V září tedy otevíráme na Moravě nové pobočky, a to hned tři.
Jaké klíčové vlastnosti by měl mít franšízant VOLOS?
Po franšízantovi chceme, aby konceptem žil tak jako my, pochopil myšlenku a společně s námi ji aktivně rozvíjel. Nezakládáme si na tom, že se musí jednat o zkušeného podnikatele. Rádi mezi sebe přivítáme i začátečníka, který má obchodního ducha, chuť pracovat a neustále se zlepšovat. Prioritou směrem k zákazníkům pro nás je profesionalita, čerstvost, rozmanitost a kvalita. Náš partner by teda měl ctít tyto pilíře a společně s námi férově přistupovat k zákazníkům a vzájemné spolupráci.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...