TOP lokality / Restaurace Steiku Haoss patří na atraktivní a frekventovaná místa na pěších zónách či v obchodních centrech. Její optimální velikost se pohybuje od 350 do 550 m2.
Středa
31.03.2021
Obor gastronomie se vlivem současné situace promění. Šanci uspět získají nové koncepty, které zaujmou zákazníky svou nabídkou.
 

Ačkoli by se mohlo zdát, že do podnikání v oblasti gastronomie by se mohl v současnosti vrhnout jen milovník adrenalinu, není tomu zcela tak. Je sice pravdou, že na trhu vidíme řadu franšízových značek, které svou činnost spíše utlumují a současně se připravují na znovuotevření. „Ti, co přežijí, mohou mít restart zatížený úvěry, které si nesou z této doby a bude to pro ně náročné. Mnoho konceptů ještě dnes zcela neví, jaké budou jejich konečné ztráty. Na druhou stranu je teď příležitost získat nejen pro nové franšízanty za dobré podmínky lokality, které dříve byli nedostupné, jak finančně, tak obecně,“ říká Lenka Nováková, konzultantka poradenské společnosti PROFIT system franchise services.

Každý podnikatel by však měl myslet na budoucnost a již dnes plánovat další rozvoj svého byznysu. Právě tak k tomu přistupuje například lotyšská franšízová síť steakhousů Steiku Haoss. Ta v České republice aktuálně hledá zájemce o master-franšízovou licenci. Ta mu umožní budovat řetězec restaurací a dosahovat zisku nejen z provozu těch svých, ale také z prodeje single licencí. „Naším cílem je najít ambiciózní a motivované franšízové partnery, kteří využijí našich zkušeností a expandují do nových regionů a teritorií,“ říká David Cima, regionální manažer sítě Steiku Haoss.

Zájemce o master-franšízu za licenci pro celý náš trh zaplatí zhruba 300 tisíc eur. Investice potřebná do otevření jedné restaurace se pohybuje okolo 25 tisíc eur. Měsíčně pak franšízant odvádí franšízový poplatek ve výši 6 % z čistého měsíčního prodeje. V rámci spolupráce získá partner od franšízora kromě kompletního know-how také například pomoc s výběrem místa, následně vybudováním restaurace a jejím zařízením. Samozřejmostí je i komplexní školení a podpora při najímání zaměstnanců a jejich proškolení.

Důvěrně známý region

Uchazeči o licenci by již na samém začátku jednání měli mít zpracovanou obchodní strategii a plán rozvoje pro konkrétní teritorium. Klíčovou roli pro udělení licence hraje dostupnost vhodných prostor pro budoucí restaurace. Právě tomu současná situace nahrává. Z nejrůznějších stran totiž zní, že v důsledku pandemie se na trhu objevilo mnoho atraktivních prostor, které lze získat za podmínek, o nichž by se v minulosti mohlo podnikatelům jen zdát.

Podle vedení rodinné sítě restaurací Steiku Haoss je nutné, aby budoucí franšízant znal velmi důvěrně situaci a vztahy v regionu, ve kterém plánuje svou pobočku, případně i několik dalších, otevírat. Důležité jsou také zkušenosti s marketingem a rozvojem podnikání, stejně jako s finančním řízením a kontrolou nákladů.


Rodinná značka / Steiku Haoss je západní koncept restaurací vytvořený rodinou Cima z Pobaltí. Při rozvoji své sítě sází na 25 let zkušeností v oboru.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015