Sladký byznys pro krajská města

Peníze i nadšení / Zájemce o licenci Waf-Waf by měl být připraven na investici, která ho čeká. Lze ji financovat i prostřednictvím úvěru. Velkou výhodou jsou zkušenosti s restauračním provozem. Co je však nezbytné, je jeho osobní angažovanost a chuť se učit stále novým věcem.
Čtvrtek
19.08.2021
Franšíza Waf-Waf má na trhu zatím jen 4 pobočky. Jejich počet chce navýšit prostřednictvím franšízantů. Jaká investice na ně čeká?
 

Vafle, palačinky, lívance doplněné milkshaky, domácími čaji a fresh džusy – to je jen část nabídky, kterou svým zákazníkům přináší pobočky konceptu Waf-Waf. První pobočka zahájila svůj provoz v roce 2017 na pražské Letné. Postupně se přidaly další – v Praze na I. P. Pavlova a v OC Palladium a také v brněnském obchodní centru Špalíček. Značka chce růst i do dalších regionů. V hledáčku tak má krajská města, a to nejen u nás. Namířeno má i do zahraničí. Vedení konceptu by rádo vidělo své restaurace typu fast-casual ve městech v ČR jako například v Plzni, Liberci, Ostravě, Hradci Králové, Olomouci nebo Karlových Varech, ale také v Bratislavě, Varšavě, Mnichově, Záhřebu nebo ve Vídni a dalších městech světa.  

Vstupní poplatek u konceptu Waf-Waf činí 750 tisíc Kč. Investice do otevření pobočky činí cca 1,5 až 4,5 milionu Kč s ohledem na to, jaký typ provozovny si franšízant pro své podnikání zvolí. Budoucí franšízant musí také počítat s náklady spojenými se školením zaměstnanců. Měl by mít také rezervu na pokrytí nákladů během prvních měsíců provozu jeho pobočky. Pro rok 2021/2022 nabízí franšízor možnost jednání v rámci nabízených vstupních podmínek, tzv. CovidSlevu. Na franšízového partnera čeká také pravidelný měsíční poplatek ve výši 12 % z tržby.

Lidem na očích

Možností, kde si lze pobočku Waf-Waf otevřít, je hned několik. Své místo mohou noví franšízanti najít například na frekventovaném místě v centru města s více jak 70 tisíci obyvatel. V takovém případě by se mělo jednat o pobočku o velikosti 80 až 180 m2 v přízemí a s velkými výlohami. Kolem ní by denně mělo projít 8 až 10 tisíc lidí. Samozřejmostí by měl být jednoduchý přístup k energiím.

Další možností, který se zájemci o licenci nabízí, je otevření pobočky v obchodním centru, jehož průchodnost je zhruba 20 tisíc lidí denně. Zde si může otevřít franšízant jak stánek o velikosti minimálně 20 m2, tak i kamennou provozovnu. Stánek může i nemusí být součástí foodcourtu obchodního centra a mít k dispozici další prostor pro sklad o velikosti cca 10 m2. Dohromady se stánkem by tak pobočka měla mít od 20 do 60 m2. „Kamenná“ provozovna velká 80 až 140 m2 pak může využít vlastního prostoru pro sezení a také možnosti navodit svým zákazníkům atmosféru Waf-Waf.

Vhodné místo i zaškolení

Protože umístění pobočky je jedním z klíčových parametrů úspěchu, pomáhá poskytovatel budoucímu franšízantovi na samém začátku s jejím vyhledáním. Pobočku pak může vybudovat novému franšízovému partnerovi na klíč. Franšízant si může sám zajistit nábytek dle dodané dokumentace franšízorem. Součástí franšízového balíčku na začátku spolupráce je nábor a vyškolení kompletního personálu včetně franšízanta. Během něj se dozvědí vše potřebné o procesech důležitých pro úspěšné provozování pobočky.

Po celou dobu spolupráce se pak franšízant může spolehnout na podporu centrály Waf-Waf, který zahrnuje například zajištění dodávky surovin, obalů a ostatních materiálů, zejména těch marketingových, včetně technologie a logistiky. K dispozici jim je také marketingová podpora, kompletní softwarové vybavení nebo kontrolní systémy provozovny.


Podle chuti zákazníka / Waf-Waf k přípravě vaflí, palačinek a lívanců přistupuje inovativně. Zákazníkům umožňuje sestavit si svůj vlastní produkt za pomocí desítek slaných a sladkých přísad, který pak školený personál čerstvě připravuje přímo před nimi.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015