Otevíráme sushi fast-food
Mr. sushito je mladý koncept rychlého stravování zaměřený na zdravá a originální jídla výhradně z čerstvých surovin. Sushi restaurace této značky zatím najdeme ve čtyřech moravských městech – v Brně, Ostravě, Prostějově a Olomouci, kde funguje zatím první franšízová provozovna sítě. Prostřednictvím dalších by ji majitelé chtěli rozšířit i do Čech. Franšízantům kromě know-how nabízí i letité zkušenosti s působením na tuzemském trhu.
Vstupní poplatek, jehož zaplacením získá franšízant právo podnikat pod hlavičkou Mr. Sushito, startovací balíček potřebná školení, vizualizaci jeho budoucí pobočky a také územní exkluzivitu. Díky ní si může být jistý, že v blízkosti jeho provozovny neotevře jak franšízor, tak nějaký další franšízant konkurenční pobočku. Investice do samotného otevření sushi restaurace včetně jejího vybavení se v případě menší pobočky nebo té ve foodcourtu nákupního centra pohybuje od 0,7 do 0,9 milionu Kč. Pokud je cílem franšízanta otevřít větší provozovnu, musí se připravit na investici začínající na částce 1 milion Kč. Konečná výše investice ve finále závisí na velikosti a stavu prostor budoucí pobočky Mr. Sushito.
V průběhu spolupráce pak na partnery tohoto českého franšízového konceptu čeká průběžný franšízový poplatek ve výši 5 % z obratu, další 2 % z obratu pak franšízant odvádí v rámci marketingového poplatku. Co se týče prostoru pro provozovnu Mr. Sushito, měl by splňovat hned několik kritérií. Její velikost by neměla být menší než 50 m2, zároveň by měla mít vstup z ulice s velkou výlohou, což samozřejmě neplatí v případě pobočky food courtu nákupního centra. To, co platí všude je její umístění na frekventovaném místě.
.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Franšízová síť s čerstvým ovocem v pravé belgické čokoládě Choco Boss nabízí zajímavý nápad na podnikání s příznivými vstupními investicemi.
Lucie Remer letos získala v soutěži Ocenění českých podnikatelek cenu za nejzajímavější franšízu Refresh Bistro. Jak budovala svůj karierní postup?
Slovenské franšízové síti La Donuteria se v posledním roce daří prosadit především v zahraničí. Čím oslovuje nové franšízanty?
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Roste počet značek, které míří na náš trh. Které franšízové spolupráce můžete chytit hned na startu?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
„Flexibilita, inovativní přístup a schopnost reagovat na změny budou zásadní pro úspěch,“ vzkazuje budoucím franšízantům Marek Halfar, CEO poradenské společnosti PROFIT system.
Byznys, který nikdy nespí. Tak lze popsat provozování čerpacích stanic. Příležitost stát se jejich provozovateli nabízí například síť OMV.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...