Otevíráme sushi fast-food
Mr. sushito je mladý koncept rychlého stravování zaměřený na zdravá a originální jídla výhradně z čerstvých surovin. Sushi restaurace této značky zatím najdeme ve čtyřech moravských městech – v Brně, Ostravě, Prostějově a Olomouci, kde funguje zatím první franšízová provozovna sítě. Prostřednictvím dalších by ji majitelé chtěli rozšířit i do Čech. Franšízantům kromě know-how nabízí i letité zkušenosti s působením na tuzemském trhu.
Vstupní poplatek, jehož zaplacením získá franšízant právo podnikat pod hlavičkou Mr. Sushito, startovací balíček potřebná školení, vizualizaci jeho budoucí pobočky a také územní exkluzivitu. Díky ní si může být jistý, že v blízkosti jeho provozovny neotevře jak franšízor, tak nějaký další franšízant konkurenční pobočku. Investice do samotného otevření sushi restaurace včetně jejího vybavení se v případě menší pobočky nebo té ve foodcourtu nákupního centra pohybuje od 0,7 do 0,9 milionu Kč. Pokud je cílem franšízanta otevřít větší provozovnu, musí se připravit na investici začínající na částce 1 milion Kč. Konečná výše investice ve finále závisí na velikosti a stavu prostor budoucí pobočky Mr. Sushito.
V průběhu spolupráce pak na partnery tohoto českého franšízového konceptu čeká průběžný franšízový poplatek ve výši 5 % z obratu, další 2 % z obratu pak franšízant odvádí v rámci marketingového poplatku. Co se týče prostoru pro provozovnu Mr. Sushito, měl by splňovat hned několik kritérií. Její velikost by neměla být menší než 50 m2, zároveň by měla mít vstup z ulice s velkou výlohou, což samozřejmě neplatí v případě pobočky food courtu nákupního centra. To, co platí všude je její umístění na frekventovaném místě.
.

PŘEČTI ČLÁNKY

Rok 2023 byl pro některé franšízové značky ve znamení změn, a to nejen co se rozšiřování sítě týká.
„Musíme z této nešťastné doby vytěžit maximum. Kdy jindy investovat, když ne v krizi,“ říká Petr Fabík, investiční a franšízový manažer konceptu Mr.Sushito.
„Náš franšízant musí milovat svou práci, rád komunikovat s lidmi a mít vizi," říká Petr Fabík, investiční a franšízový manažer konceptu Mr.Sushito.
„V příštím roce bychom se značkou Mr. Sushito mohli vstoupit i za hranice Česka,“ prozrazuje Petr Fabík, investiční a franšízový manažer této sítě.
Originalita je dnes pro úspěch v gastronomii důležitá. Vědí to i majitelé konceptu Mr.Sushito. Na trh přináší franšízu i Sushi Burrito.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
V březnu to bude rok, co se Dušan Měchura stal jedním z franšízantů sítě Next Reality. Jak se mu daří a co vnímá jako hlavní výhody franšízingu?
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Zakázek hodně a lidí málo. Také proto se řada značek ze stavebnictví rozhodla expandovat do regionů prostřednictvím franšízové spolupráce. Koho hledají?
„Pro zahájení franšízového podnikání je vhodná každá doba," říká Petra Tománková, manažerka pro rozvoj obchodní sítě pracovních oděvů Ardon.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
this is really very informatinable and good suffestion post i liked it!!!! https://www.spinonholiday.com/places/pondicherry/
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.