Originalitou za úspěchem

Stvrzená spolupráce / Franšízor značek Easy Wine a Easy Beer uzavírá s franšízovými partnery smlouvu na 10 let. Investice činí zhruba 150 tisíc eur. Očekávaná návratnost investice se pohybuje v horizontu 14 až 30 měsíců.
Čtvrtek
29.10.2020
Omezení fungování gastronomických provozů nebude trvat věčně. Pokud je tedy vaším cílem podnikat v této oblasti, je ten správný čas na nalezení té pravé franšízy.
 

V krizi snad více než kdy jindy platí, že úspěchu dosáhnou ti, kteří jsou originální. To beze zbytku platí o původem lotyšských franšízových konceptech Easy Bear a Easy Wine. A nejde jen o originalitu směrem k zákazníkům, kdy každý host po příchodu do restaurace dostane od obsluhy magnetickou kartu s virtuálními penězi, která mu umožní načepovat si nápoje ze speciálně navržené a vyrobené zdi. Nemusí tak čekat na příchod obsluhy, aby si objednal, a navíc může před rozhodnutím, co bude celý večer pít, ochutnat několik vzorků a vybrat si ten nápoj, který mu nejvíc vyhovuje.

Tento systém je výhodný i pro majitele takové franšízové pobočky, protože díky němu mají dokonalý přehled o spotřebě a zásobách. Každý vypitý mililitr je totiž automaticky zaznamenán, spotřeba a náklady jsou tak sledovány neustále. Nižší jsou také nároky na personál, pobočka tak nemusí zaměstnávat tolik číšníků či servírek. Rychlejší je také obsluha zákazníků, což se promítá i do jejich konečné útraty.

Zájemce o licenci pro Easy Bear či Easy Wine se musí připravit na investici ve výši zhruba 150 tisíc eur. Polovina vynaložených prostředků jde do zařízení provozovny včetně vybavení baru a kuchyně. Podle vedení konceptů dosahují majitelé franšíz již do dvou měsíců po otevření zisku. Franšízor od nich také po dobu prvních tří měsíců nevyžaduje placení franšízových poplatků. Veškeré informace a procesy nutné pro zajištění chodu restaurací obou typů jsou přesně popsány ve franšízovém manuálu, který franšízant díky spolupráci s těmito značkami získá. Stejně tak se mohou franšízanti opřít o podporu franšízora, a to zejména, co se důkladného školení týká.

V pobočkách Easy Wine mohou hosté ochutnat 60 různých druhů vína, v Easy Beer pak na 200 druhů piva. „To představuje velmi zajímavou příležitost pro ty, co chtějí například ochutnat drahé víno a nikdy by si nekoupili celou lahev, která může přijít i na více než 30 eur. Podíváme-li se na to z podnikatelského hlediska, je velmi složité dosáhnout úspěchu prodáváte-li pouze exkluzivní drahá vína. Většina lidí totiž pije víno ve střední cenové kategorii, takže jsme s ohledem na to koncipovali naši nabídku,“ doplňuje Peteris Ozols, CEO a COO konceptů Easy Wine a Easy Beer.


Kontrola díky technologiím / Práci franšízantům usnadňuje speciálně vyvinutý software, který je propojen s prodejním systémem a sleduje úhrady kartou, spotřebu, loajalitu zákazníků a také stav pokladny. Umožňuje monitorování prodejů a spotřeby z jakéhokoli místa na zemi díky internetovému připojení na počítači nebo prostřednictvím chytrého mobilního telefonu či tabletu. Kontrolu fungování pobočky tak může franšízant sledovat prakticky kdykoli a odkudkoli.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015