Byznys s chutí Ameriky

Práce s lidmi je základ / Ideální franšízant pro Elephant Diner nemusí mít velké zkušenosti z oblasti gastronomie. Důležitá je však chuť učit se a pracovat s lidmi. Jeho úkolem bude řídit a motivovat svůj tým, proto franšízor od svých partnerů očekává organizační schopnosti a zájem osobně se zapojit do řízení své pobočky.
pondělí
18.11.2019
Přes 6 let zkušeností s gastrobyznysem na Slovensku chce franšíza Elephant Diner zúročit také u nás. Její franšízanti mohou otevřít restauraci i fast food.
 

Za vznikem sítě restaurací ve stylu těch, které bylo možné vídat ve Spojených státech amerických v 60. letech, stojí cesta jednoho z jejích zakladatelů po Kanadě. Netrvalo dlouho a první pobočka konceptu Elephant Diner otevřela své dveře zákazníkům v Rači, v jedné z městských částí slovenského hlavního města. Vzhledem k tomu, že se restaurace setkala s pozitivním přijetím od strávníků a množil se také zájem ze strany zájemců o podnikání v gastronomii, rozhodlo se vedení společnosti Elephant Diner k vytvoření franšízového konceptu.

„Důvodem našeho rozhodnutí byl fakt, že franšízing chápeme jako systém, který umožní jednodušší expanzi, stejně jako řízení a kontrolu jednotlivých poboček, a to zejména díky přímému zapojení franšízantů do jejich vedení,“ říká Peter Hauskrecht, majitel Elephant Diner. Prostřednictvím partnerů tak brzy po vstupu na trh otevřela síť restaurace také v Bratislavě v Lamači a následně v Galantě, Nitře, Trnavě a Rovince u Bratislavy.

Jak Hauskrecht dále prozradil, nejnovější pobočka zahájí provoz na největším bratislavském sídlišti Petržalka. „K jejímu otevření nás do jisté míry inspirovali sami zákazníci,“ doplňuje Hauskrecht. Po úspěchu na domácím poli začalo vedení sítě přemýšlet i o expanzi do zahraničí. A právě Česká republika byla první volbou. „Láká nás zejména vzhledem k podobnosti trhu a také spotřebitelů,“ vysvětluje Hauskrecht.

Zájemce o franšízovou licenci si může zvolit, jaký typ provozovny pod hlavičkou Elephant Diner by rád provozoval. S tím souvisí i výše investice, na kterou se musí připravit. Franšízový poplatek v případě restaurace činí 760 tisíc až 2 miliony Kč. U Elephant Expres, tedy jisté formy fast foodu, stojí licence přibližně 500 tisíc až 1 milion Kč. Konečná výše se vždy odvíjí od lokality, ve které chce podnikatel působit. Druhá část investice je samotné financování přestavby a zařízení provozovny. Ta se dle vedení firmy dá určit až při analýze samotného prostoru, obvykle se však pohybuje od 760 tisíc až po 2,5 milionu Kč. V průběhu spolupráce čekají na franšízanta také pravidelné měsíční poplatky, ten franšízový činí 4 % z obratu, do marketingového fondu pak držitel franšízové licence odvádí 1 % z obratu. Doba návratnosti investice se pohybuje od 2 do 3 let.

 


Americká kuchyně / Na jídelníčku restaurací značky Elephant Diner najdou zákazníci v první řadě hamburgery nebo steaky. Pochutnat si mohou i na tortillách, sendvičích nebo vaflích.

Populární na fóru

Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Gastroreality.cz

Právě vzniknul nový web http://www.gastroreality.cz ,který jako jediný nabízí inzerci zdarma pro gastro podniky a obory z oblasti gastronomie :)

1 komentář(e)
posledni 30.08.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015
Lidé jsou základ

Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...

1 komentář(e)
posledni 15.07.2015
Prodej podniku - nápadu

Dobrý den, mám podnik v gastronomii, je to jedinečný nápad založený v srpnu 2014, na facebooku máme přes 10tis fanoušků a nemáme problém, co se týče...

1 komentář(e)
posledni 16.06.2015